ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πληρώνονται οι συμβασιούχοι

* Νέα συνέλευση και στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 23:00

Στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής της πλειοψηφίας των συμβασιούχων που εργάζονται στις Υπηρεσίες Καθαριότητας προχώρησε χθες ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Λάρισας, δίνοντας τέλος στην αγωνία των απλήρωτων εργαζομένων. Αντίθετα δεν εγκρίθηκαν, τουλάχιστον έως χθες, τα εντάλματα που αφορούν σε μικρό αριθμό συμβασιούχων που απασχολούνται σε άλλες Υπηρεσίες με το σκεπτικό – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι δεν εργάζονται σε υπηρεσίες με ανταποδοτικά τέλη.

Η εξέλιξη συζητήθηκε σε συνέλευση των συμβασιούχων που έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας με αφορμή το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων.

Συνέλευση η οποία αποφάσισε νέα στάση εργασίας και νέα συγκέντρωση, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου όπου θα συζητηθούν οι νεότερες εξελίξεις για εκείνους τους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι.

Ο Επίτροπος ενέκρινε χθες τα εντάλματα πληρωμής για 202 από τους 225 συμβασιούχους στον Δήμο Λαρισαίων που διαθέτει και τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων. Από αυτούς οι 188 συμβασιούχοι εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας στον Δήμο Λάρισας και άλλοι 14 στο Τμήμα Η/Μ της Τεχνικής Υπηρεσίας οι οποίοι, στις 10 Οκτωβρίου θα εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα δυόμισι μηνών (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο).

Αντίθετα δεν εγκρίθηκαν τα εντάλματα που αφορούν σε 23 συμβασιούχους διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων (4 στο Πράσινο, 8 στο Αμαξοστάσιο, 9 τεχνικοί, 1 στο Κοιμητήριο και 1 ηχολήπτης). Οι επαφές ωστόσο της δημοτικής αρχής θα συνεχισθούν με τον Επίτροπο προκειμένου να αποσαφηνισθεί και αυτό το θέμα, των 23 συμβασιούχων.

 Η ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου θεωρείται ημέρα καθοριστική για τους 23 καθώς σε περίπτωση έγκρισης των ενταλμάτων θα πληρωθούν μαζί με τους συναδέλφους τους.

Στο πλαίσιο τώρα της χθεσινής συνέλευσης των συμβασιούχων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας Ζ. Γκαραλιάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υπογραφή των ενταλμάτων είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης των εργαζομένων και κάλεσε σε κοινό αγώνα όλους τους συμβασιούχους, προτείνοντας νέα στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και νέα συγκέντρωση.

Νωρίτερα από εργαζόμενους αλλά και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου, τέθηκε έντονα το ερώτημα για το σκεπτικό του Επιτρόπου να διαχωρίσει τα εντάλματα με αποτέλεσμα οι 23 συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass