ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Μετέωρη» και η επόμενη μισθοδοσία

• Ερωτηματικά για τη στάση Επιτρόπων που «άλλοι υπέγραψαν και άλλοι όχι τα εντάλματα» - Σκέψεις για λειτουργία Χριστουγεννιάτικου πάρκου στο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 22:38

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να παραταθεί για έναν ακόμη μήνα η εξόφληση στη μισθοδοσία περίπου 230 συμβασιούχων στον Δήμο Λαρισαίων με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των ενταλμάτων από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας.

Ο Επίτροπος, λόγω υποχρεώσεων, θα απουσιάζει τις πρώτες ημέρες και της ερχόμενης εβδομάδας,  όπως έκανε γνωστό χθες βράδυ – κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και σε αυτή την περίπτωση, εφόσον δεν υπογραφούν τα εντάλματα έως την ερχόμενη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν τους μισθούς Ιουλίου και Αυγούστου, νωρίτερα του Οκτωβρίου.
Πρόκειται για 230 συμβασιούχους που απασχολούνται κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τα μέσα Ιουλίου, περίοδος που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, μετά και την πολυήμερη απεργία τους το περασμένο καλοκαίρι.
Απεργιακή κινητοποίηση που όπως είναι γνωστό έληξε μετά και τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, στους Δήμους ενώ οι εν λόγω συμβασιούχοι υπέγραψαν νέες συμβάσεις με αφορμή και θέματα δημόσιας υγείας.
Πρόκειται για εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου ενώ, παρά τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, σε πανελλαδικό επίπεδο άλλοι Επίτροποι ενέκριναν τα εντάλματα και άλλοι όχι, προκαλώντας ερωτηματικά.
Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ, Πέτρος Κρίκης, με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να σημειώνει ότι «ως Δήμος κάναμε ό,τι απαιτείται και πλέον  εναπόκειται στην απόφαση του Επιτρόπου» προσθέτοντας ότι «παρατηρείται το φαινόμενο άλλοι Επίτροποι να έχουν υπογράψει και άλλοι όχι». «Επικοινώνησα και σήμερα μαζί του αλλά ο Επίτροπος απουσιάζει σε ελέγχους στο Κιλκίς και θα επιστρέψει στο γραφείο του την Πέμπτη. Άρα αν μέχρι τότε δεν υπογραφούν τα εντάλματα, οι ημερομηνίες ξεφεύγουν και είναι θλιβερό γιατί πρόκειται για εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι».
Με τον κ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει ότι «θα βρεθούμε με τον Επίτροπο την Παρασκευή όταν επιστρέψω από το εξωτερικό. Δεν μπορώ ωστόσο να προδικάσω τίποτα, μπορεί να υπογράψει μπορεί και όχι. Εμείς είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων και διεκδικούμε την υπογραφή. Η αγωνία των εργαζομένων αφορά στο μεροκάματο και η δική μας αγωνία αφορά στον δήμο».
ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ
Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου να ζητά ενημέρωση από τον Δήμαρχο με αφορμή την πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη για την αξιοποίηση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής αλλά και για την επιστολή του καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας Αλ. Παπαχατζή για «αποκλεισμό» του Ιδρύματος από τον σχεδιασμό.
Απαντώντας ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε ότι «ο Δήμος έχει ισχυρό ενδιαφέρον αλλά δεν είναι ο ιδιοκτήτης της Σχολής ενώ πρόθεση του Υπουργείου και του ΕΛΓΟ είναι ο χώρος να αποκτήσει την παλιά του αίγλη». Για να τονίσει πως «με ξάφνιασε η επιστολή του καθηγητή γιατί καταλογίζει ευθύνες στον Δήμο. Είναι εκτός τόπου καθώς εγώ έχω ζητήσει σε αυτόν τον σχεδιασμό να μετάσχει και το ΤΕΙ και συνεπώς δεν μας ανήκουν αυτές οι ευθύνες».  
ΧΑΡΤΙΚΑ
Στο πλαίσιο των ερωτήσεων επίσης, τόσο ο κ. Κρίκης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος τόνισαν πως σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ζητούν από γονείς να αγοράσουν γραφική ύλη με τον υπεύθυνο των σχολικών επιτροπών Θ. Δαούλα να σημειώνει ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» και πως οι κοινωνικές δομές του Δήμου θα εξετάσουν τις περιπτώσεις παιδιών, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν σχολικά είδη.
ΠΑΖΑΡΙ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πίστωση 60.000 ευρώ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Παζαριού της Λάρισας.  Με εκπροσώπους παρατάξεων της αντιπολίτευσης να εστιάζουν λιγότερο στο κόστος της διοργάνωσης, όσο στη διάρκεια του παζαριού αλλά και στη συνέχεια της διοργάνωσης αφού αποτελεί «αναχρονιστικό θεσμό» όπως ειπώθηκε.  
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τέλος για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφέθηκε το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που προβλέπει την εγγραφή πιστώσεων με σκοπό τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου πάρκου στο κηποθέατρο Αλκαζάρ.  Για το θέμα ερώτημα απηύθυνε, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις, ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κρίκης αλλά το θέμα παραπέμφθηκε προς συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από την πλευρά της δημοτικής αρχής που – σε αυτή τη φάση – εξετάζει όντως το ενδεχόμενο της λειτουργίας ενός τέτοιου θεματικού πάρκου.                      Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass