ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Κόκκινη Γιορτή» στην Κοίτη του Πηνειού

• Συναυλίες με Γιώργο Μαργαρίτη και «Imam Baildi», ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 16:09

Προετοιμάζεται πυρετωδώς η Κόκκινη Πολιτεία, που θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Κοίτη του Πηνειού.

Και φέτος η Κοίτη του Πηνειού αλλάζει μορφή και ζωντανεύει φιλοξενώντας την ‘’Κόκκινη Γιορτή’’, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς». Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων απόψε εμφανίζεται στο Φεστιβάλ της Λάρισας ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.
«Καλούμε τον λαό και τη νεολαία από κάθε γειτονιά της πόλης, από κάθε χωριό του νομού να ενισχύσουν και οικονομικά με το κουπόνι του Φεστιβάλ την προσπάθειά μας. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πολύ θετική σε κάθε χώρο που αυτές τις μέρες εξορμούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ». Τόνισαν χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους στο χώρο του φεστιβάλ ο Αχιλλέας Σίμος , μέλος ΚΣ και ο Αλέξανδρος Κιτσιούλης, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. «Στο Φεστιβάλ δίνουμε ραντεβού με τους νέους και τις νέες που μαζί τους συναντηθήκαμε στους αγώνες στο εργατικό αλλά και στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα».
Και τα στελέχη της ΚΝΕ συνέχισαν: «Η κυβερνητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της νεολαίας περί «δίκαιης ανάπτυξης» έρχεται την ίδια περίοδο που διάφορα «μοντέλα ανάπτυξης» όπως το παράδειγμα του κλάδου του Τουρισμού αποκαλύπτουν την πραγματικότητα, άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και χιλιάδες νέα παιδιά δούλεψαν και φέτος σεζόν σχεδόν τζάμπα, 20ωρη δουλειά στο όνομα της πρακτικής και της μαθητείας, αλλά και σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να μετακινηθούν για να κάνουν διακοπές. Ταυτόχρονα έχουμε ζαλιστεί με τα μαθηματικά τους αφού 1-1 μας κάνει 2 σύμφωνα με την κυβέρνηση. Θα καταργούσε τα μνημόνια και έφερε δύο, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τον πολλαπλασίασε, θα καταργούσε τις πανελλαδικές στη Γ’ Λυκείου και φέρνει διπλές.
Οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι νέοι εργαζόμενοι, γενικά οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα συζητήσουν για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά παράλληλα θα τιμήσουν και τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, όχι μουσειακά, αλλά σαν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, που ανοίγει τον δρόμο για τον 21ο αιώνα. Οι νέοι και οι νέες που μπορεί σήμερα να διστάζουν έχουν κάθε συμφέρον να ακούσουν, να μάθουν και να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, και επειδή το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του να παλέψουμε για μια νέα, καλύτερη κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. και το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
*Σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή: Καλωσόρισμα από μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Άνοιγμα με συναυλία από τους «ΕΝΑΛΛΑΞ». Παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον Σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
Στον χώρο Δραστηριοτήτων: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων. Παρουσίαση Συλλογικών Εργασιών από ομάδες μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών στην Κατάρτιση. Δημιουργία αντιφασιστικού γκράφιτι. Hip-hop συναυλία από τον illex.
Στον παιδότοπο: Ζωγραφίζουμε και παίζουμε για την Ειρήνη. Κάνουμε πειράματα φυσικής και χημείας. «Αν όλα τα παιδιά της γης…» Διαδραστικά παιχνίδια για τη φιλία και την αλληλεγγύη. Θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζ. Ροντάρι «Ο κήπος του κυρίου Μαμπρέτι».
Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ: Επιδαπέδιο ομαδικό παιχνίδι για τον πόλεμο και την προσφυγιά.
*Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή: Διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κυριακίδου (σοπράνο), Λίζα Μάλτα (άλτο), Απόστολος Φωτιάδης (τενόρος/ βαρύτονος), κλαρινέτο: Νίκος Γκονέλλας, τρομπέτα: Κώστας Ζωιτός, ακορντεόν: Μάρκος Γιαννιώτης, τενόρο σαξόφωνο: Γεωργία Χατζημπαλάση, πιάνο: Ιωάννα Μπαλή, τύμπανα: Γιάννης Αυγερινός, συνθεσάιζερ / ενορχήστρωση/ διεύθυνση: Δημήτρης Φωτιάδης. Μεταφράσεις από τα Ρώσικα: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη. Πολιτική ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλίες με τους «Minorfase» και τους «Imam Baildi».
Στον χώρο δραστηριοτήτων: Συζήτηση με θέμα «Η Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία». Λαϊκό - Ρεμπέτικο Γλέντι με τους «laτρεις».
Στον παιδότοπο: Φτιάχνουμε «Το μαγικό κολιέ της φιλίας». Θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα. Κάνουμε πειράματα φυσικής και χημείας.
Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού βασισμένο στο βιβλίο του Αρ. Γκαϊντάρ «Το σχολείο». Όλοι θα κερδίσουν από μια αναμνηστική σοβιετική αφίσα, ταυτόχρονα θα διατίθεται το περιοδικό «Το κόκκινο αερόστατο», που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες».
*Και τις δύο ημέρες στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό», διαδραστική ψηφιακή έκθεση για την ΟΚΝΕ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματικοί χώροι όπου θα πραγματοποιούνται συζητήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass