ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 15-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

Πολιτικές αναζητήσεις και διασκέδαση στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2017 16:45

Το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς», που ξεκίνησε τον Ιούλη και έχει «επισκεφθεί» δεκάδες πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα μέχρι και σήμερα, μπαίνει στην τελική ευθεία. Σταθμό στην πόλη της Λάρισας θα κάνει στις 15-16 Σεπτεμβρίου στην Κοίτη Πηνειού.

Χθες, στελέχη της ΚΝΕ παρουσίασαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ επισημαίνοντας: «Με ενθουσιασμό και μεράκι οι Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ βάζουμε «τις μηχανές στο φουλ» για να απευθυνθούμε σε χιλιάδες νέους και νέες. Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι να έρθουν στις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ όλοι οι νέοι και οι νέες που μαζί τους συναντηθήκαμε στους αγώνες στο εργατικό αλλά και στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα. Που συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Να έρθουν όσοι αγωνιούν, προβληματίζονται, ψάχνουν για διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό. Όλοι, που μπορεί σήμερα να διστάζουν αλλά έχουν κάθε συμφέρον να ακούσουν, να μάθουν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για μια νέα, καλύτερη κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Επιδιώκουμε να αποτελέσει το Φεστιβάλ «βήμα» για να γνωρίσει η νεολαία ότι το σύστημα που ζούμε σήμερα δεν είναι ούτε αιώνιο ούτε ανίκητο. Ότι υπήρξε πραγματικά μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με τους λαούς να παράγουν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Τα τεράστια επιτεύγματα εκείνης της περιόδου στην ΕΣΣΔ δείχνουν πως με τις σύγχρονες δυνατότητες του 2017 θα μπορούσαν να ζήσουν σήμερα ο λαός και η νεολαία αν έφευγαν από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, το κέρδος ως κίνητρο της παραγωγής. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων. Αυτές χρειάζεται να προτάξουμε και να διεκδικήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ή σπουδών».

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

*Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

- Κεντρική Σκηνή : Καλωσόρισμα από μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Άνοιγμα με συναυλία από τοπικό νεανικό σχήμα. Παρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής: «επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον Σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

- Στον χώρο δραστηριοτήτων: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων. Παρουσίαση Συλλογικών Εργασιών από ομάδες μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών στην κατάρτιση. Επίδειξη Parkour από τους No Ops. Hip-hop συναυλία από τον ilex. Θα λειτουργεί παιδότοπος με δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

*Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

- Κεντρική Σκηνή: Διασκευασμένα Ρώσικα τραγούδια και ποίηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κυριακίδου (σοπράνο), Λίζα Μάλτα (άλτο), Απόστολος Φωτιάδης (τενόρος/βαρύτονος), κλαρινέτο: Νίκος Γκονέλλας, τρομπέτα: Κώστας Ζωιτός, ακορντεόν: Μάρκος Γιαννιώτης, τενόρο σαξόφωνο: Γεωργία Χατζημπαλάση, πιάνο: Ιωάννα Μπαλή, τύμπανα: Γιάννης Αυγερινός, συνθεσάιζερ / ενορχήστρωση/ διεύθυνση: Δημήτρης Φωτιάδης. Μεταφράσεις: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη. Πολιτική ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Συναυλίες με τους Minorfase και τους Imam Baildi

- Στον χώρο δραστηριοτήτων: Συζήτηση με θέμα: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία». Λαϊκό-Ρεμπέτικο Γλέντι με τους «laτρεις». Στον παιδότοπο θα πραγματοποιηθεί παράσταση με θέατρο σκιών από τον Κοσμά Παναγιώκα

- Ταυτόχρονα στον χώρο θα λειτουργούν: έκθεση «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, θεματικοί χώροι

*Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 20:00. Κυκλοφορεί κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ αξίας 5 ευρώ.

Προφεστιβαλικά

Στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής δραστηριότητας έχουν προγραμματιστεί:

-Στις 6 Σεπτεμβρίου στον Τύρναβο, στον χώρο της λαϊκής αγοράς, στις 21:00 εκδήλωση με πολιτική ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, θεατρική παράσταση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης και λαϊκό γλέντι.

-Στις 8 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, στις 19:00 με παρουσίαση συλλογικής μαθητικής εργασίας για τις κατακτήσεις του αθλητισμού στον σοσιαλισμό, Τουρνουά basket 3on3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass