ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι καθόλου αθώα

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2017 16:30

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καθόλου αθώες, ούτε παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας, αλλά συμμετέχουν στα γεμάτα μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αυτοτελώς, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους» τονίσθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε χθες καθώς η 1η Σεπτέμβρη, «έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό, γιατί αυτή την ημέρα το 1939, η Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές».

Στην αντιπολεμική εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με πικετοφορία στους δρόμους της Λάρισας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΛ για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «78 χρόνια μετά, η πάλη των εργαζομένων ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ενάντια στις δαπάνες για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, συνδυασμένα με την πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, είναι ανάγκη να δυναμώσει, γιατί μεγαλώνουν οι πολεμικοί κίνδυνοι και η ταξική εκμετάλλευση».

 Προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όχι μόνο δεν είναι εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας, αλλά είναι στρατιωτικές και οικονομικές ενώσεις καπιταλιστικών κρατών, που πρωτοστατούν στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές, για λογαριασμό των συμφερόντων των καπιταλιστών (Ευρωπαίων ή και των πιο ισχυρών κρατών), που σπέρνουν τον θάνατο, τις καταστροφές και δημιουργούν την προσφυγιά και την εκμετάλλευση, τόσο των εργαζόμενων των χωρών τους, όσο και των χωρών που εξαπολύουν τους πολέμους και τις επεμβάσεις».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που αφορά και στη χρήση της βάσης της Σούδας από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, και παρέτεινε για έναν ακόμα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ορθώνουμε τείχος προστασίας της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας και όλων των εργατών και των λαών της περιοχής μας, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις στην πρώτη γραμμή».

ΔΕΘ

Με τον κ. Τσιαπλέ, καταλήγοντας να σημειώνει πως «συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με τη μαζική μας συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο Σάββατο 9 του Σεπτέμβρη, με ώρα αναχώρησης στις 4 το απόγευμα από τον χώρο τη Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης, με λεωφορεία που ναυλώνει το ΕΚΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass