ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2017 18:09

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη ΔΕΘ, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Το ΕΚΛ, όπως μεταξύ άλλων σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επέκτεινε τις ρυθμίσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες όλων των κλάδων γενικεύουν τη μείωση των μισθών στα 586 και 511 ευρώ αντίστοιχα για τους νέους, μία διάκριση την οποία διατηρεί, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Διευκόλυνε τις ομαδικές απολύσεις με την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Αφαίρεσε άλλα 250.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίικες περικοπές πάνω από τα 16 δισ. ευρώ, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους και ξεκληρίζει αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.
Και αφού αξιολόγησε ότι οι πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αντέχουν τα μέτρα ετοιμάζει και νέα μέτρα και νέες αξιολογήσεις».
Για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, θα μισθωθούν λεωφορεία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τα οποία θα αναχωρήσουν στις 4 μ.μ., από τον χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass