ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ

Απεργούν σε επισιτισμό και τουρισμό

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 17:18

Περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, καφέ και άλλα επισιτιστικά καταστήματα της Λάρισας, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες μέλη των Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Χθες Τρίτη κλιμάκιο συνδικαλιστών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΝΛ Τάσο Tσιαπλέ και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Τουρισμού -Επισιτισμού Λάρισας, Τέλη Μίαρη, περιόδευσαν σε ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία.
Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ υποστηρίζει ότι «κοινό στοιχείο που βγαίνει από όλες τις συζητήσεις, είναι η αγανάχτηση των εργαζόμενων για τους χαμηλούς μισθούς, την καταπάτηση σε πολλές περιπτώσεις των υπαρχουσών ΚΣΣΕ και πολλών δικαιωμάτων τους, η εντατικοποίηση της εργασίας και ο εκφοβισμός από τους εργοδότες αξιοποιώντας και τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει.
Αυτό που τονίζεται από τους συνδικαλιστές είναι η ανάγκη να υπάρξει οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου και συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 20 Ιουλίου. Αυτή η άσχημη κατάσταση που βιώνουν και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο, χωρίς την οργάνωση και τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass