ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Εγκαταλείφθηκε(;) δίχρονο αγοράκι

*Δεν το αναζήτησε κανείς μέχρι αργά το βράδυ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2017 22:00

Ένα αγοράκι, που εκτιμάται πως είναι περίπου δύο ετών, βρέθηκε χθες το μεσημέρι, στο χώρο του Αγίου Αχιλλίου και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν βρεθεί οι γονείς του παρά τις πολύωρες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. , την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και την κινητοποίηση των προνοιακών δομών του Δήμου. Πρόκειται για μια υπόθεση που γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς το παιδί ενώ παρουσίαζε μια ευπρεπή και φροντισμένη εικόνα δεν αναζητήθηκε από κανέναν.

Ήταν λίγο πριν τις 12 όταν μια νεαρή γυναίκα βλέπει το παιδάκι να τριγυρίζει μόνο του μπροστά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και κοντά στις σκάλες που οδηγούν προς την οδό Γεωργιάδου. Αναζητάει τους γονείς του αλλά μόλις αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να τους βρει, ειδοποιεί την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πηγαίνουν στο Φρούριο και διαπιστώνουν και οι ίδιοι πως κανείς δεν αναζητά το παιδί. Το παίρνουν και παράλληλα ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών του που είναι όμως άκαρπες.

Λίγες ώρες αργότερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών παρεμβαίνει και αποφασίζει να αναλάβει η διεύθυνση Πρόνοιας κάτι που γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί παρουσιάζει μια «καλή» εικόνα ενώ σήμερα αναμένεται να υποβληθεί και σε ιατρικές εξετάσεις για να υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του. Χθες φιλοξενήθηκε σε προνοιακή δομή και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αγοράκι δείχνει ιδιαίτερα κοινωνικό.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ το παιδί δείχνει περιποιημένο ως προς την εξωτερική του εμφάνιση, κανείς δεν το αναζήτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ. Γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες το αγοράκι να εγκαταλείφθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Το αγοράκι –που σύμφωνα με άλλους ξεπερνάει αρκετά την ηλικία των δύο ετών- δεν έχει ακόμα αναπτύξει την ικανότητα του λόγου σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να προσθέσει κάποιο σημαντικό, στην παρούσα φάση της έρευνας, στοιχείο για την ανεύρεση των γονιών του. Το ευχάριστο ωστόσο είναι πως δείχνει ιδιαίτερα «επικοινωνιακό» με τον τρόπο του και χαμογελαστό με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την φροντίδα του, από την στιγμή που βρέθηκε.

Η απογοήτευση ωστόσο έγκειται στο γεγονός πως όσο περνούν οι ώρες και δεν το αναζητάει κάποιος μειώνοντας οι ελπίδες να επιβεβαιωθεί το αρχικό σενάριο, τόσο της αστυνομίας όσο και των ανθρώπων που το είδαν να τριγυρίζει μόνο του, ότι κάποιος δηλαδή μπορεί να το έχασε σε μια στιγμή απροσεξίας και στη συνέχεια να «γυρίσει τον κόσμο ανάποδα» για να το βρει. Αντίθετα όσο κυλάει ο χρόνος και κάποιος δεν το αναζητάει ενισχύεται το σενάριο πως κάποιος το έχει αφήσει εσκεμμένα στον συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass