Ο ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΥ. ΚΡΕΜΑΣΤΑΣ:

«Παραπλανητικές οι δηλώσεις Κίτσου για τα πρόστιμα»

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 22:14

Επιστολή στην «Ε» έστειλε ο επί 20ετία πρόεδρος του Συλλόγου της Αλεξανδρινής κ. Ευάγγελος Κρεμαστάς και κάτοικός της, με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» στο φύλλο της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017 με τον τίτλο «Δεν ισχύουν πρόστιμα στην Αλεξανδρινή». Ο κ. Κρεμαστάς αναφερόμενος στο ρεπορτάζ θεωρεί τις δηλώσεις του νυν προέδρου του συλλόγου κ. Ηλία Κίτσου «αναληθείς, ανακριβείς και παραπλανητικές».

Με την εμπειρία τόσο ως πρόεδρος του συλλόγου για 20 ολόκληρα χρόνια όσο και ως κάτοικος της Αλεξανδρινής παραθέτει στοιχεία και σημειώνει με έμφαση ότι στις δηλώσεις του ο κ. Κίτσος προφανώς δεν διάβασε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τεμπών με αριθμό 35/2017, ή τη διάβασε και δεν την κατάλαβε.

Και ο κ. Κρεμαστάς συνεχίζει: «Η παραπάνω απόφαση κάνει δεκτή τη με αριθμό 2264/27 -3-2017 γνωμοδότηση της δικηγόρου κ. Αικατερίνης Γραμμενοπούλου η οποία στο εισηγητικό κομμάτι αυτής αναφέρει ότι: «Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που βρίσκονται εντός του Β.Κ. 1114 (παλαιού αιγιαλού) του οικισμού Αλεξανδρινής και κατέχουν αυθαίρετα κτίσματα καταγεγραμμένα από την Πολεοδομία του Δήμου Αγιάς εντάσσονται στο Ν.4178/2013, άρθρο. 15, παρ.1Β ο οποίος αναστέλλει οποιαδήποτε κύρωση για αυθαίρετες κατασκευές που προβλέπονται από τον Ν.4178/2013, άρθρο 26, έως την έκδοση τίτλων κυριότητας, σύμφωνα με τη διάταξη του Ν.2386/1996, άρθρο 28.

Η μη επιβολή προστίμου αφορά στους κατοίκους με κτίσματα εντός του παλαιού αιγιαλού. Τα κτίσματα των κατοίκων που ευρίσκονται εκτός που παλαιού αιγιαλού θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συνεχίσουν τις ενέργειες τακτοποίησης των αυθαιρέτων διότι αν δεν προβούν στη ρύθμιση η Πολεοδομία θα βεβαιώσει πρόστιμο διατήρησης αυθαιρέτων το οποίο σύμφωνα με το νόμο θα είναι δυσβάστακτο.

Κάνω γνωστό στους κατοίκους του οικισμού Αλεξανδρινή ότι η Πολεοδομία δεν γνωρίζει ποιοι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων είναι εντός και ποιοι εκτός του παλαιού αιγιαλού . Όταν η ημερομηνία του Νόμου περί ρύθμισης των αυθαιρέτων εκπνεύσει η Πολεοδομία θα επιβάλει πρόστιμο διατήρησης στους ιδιοκτήτες που δεν προέβησαν στην τακτοποίηση. Κατόπιν των ανωτέρω θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια ασκώντας ανακοπές για επιβληθέντα πρόστιμα. Σημειωτέον η άσκηση των ανακοπών είναι δαπανηρή «μεμονωμένοι κάτοικοι» καταθέτουμε μια σειρά δικαιολογητικών στην Πολεοδομία, από τα οποία προκύπτει ότι τα κτίσματά μας ευρίσκονται εντός του παλαιού αιγιαλού.

Και ο κ. Κρεμαστάς καταλήγει:

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Αλεξανδρινής τόσο εγώ όσο και ορισμένοι κάτοικοι αυτής, πως παρακολουθούμε πολύ στενά τα προβλήματά της και παρεμβαίνουμε όπου κρίνουμε ότι απαιτείται, επισκεπτόμενοι πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς τυμπανοκρουσίες και προβολές δημοσιότητας. Δηλώνω δε ότι στο εξής όποιες δηλώσεις βγαίνουν στη δημοσιότητα, αφορούν τον οικισμό Αλεξανδρινής και είναι ανακριβείς, αναληθείς και παραπλανητικές θα τυγχάνουν ανάλογης δημόσιας απάντησης».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass