Ο ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΚΩΝ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δυσβάσταχτα βάρη με αχρείαστα μνημόνια

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2017 22:40

«Δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα. Η κυβέρνηση Τσίπρα / ΑΝΕΛ ουσιαστικά έφερε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δύο μνημόνια αχρείαστα. Ειδικά το τέταρτο έχει μόνο βάρη για τους πολίτες χωρίς να συνοδεύεται με χρηματοδότηση.

Το ουσιαστικό είναι πως δεσμεύει τη χώρα για τον χρόνο μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό είναι πρωτοφανές και τραγικό». Με αυτόν τον τρόπο ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση, χθες από τη Λάρισα όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Ο Μακεδονικός Αγώνας – Η ένοπλη φάση 1903-1908– Από τις εφημερίδες της εποχής». Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της Ν.Δ. και ο Τομέας Πολιτισμού, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε πως «έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής της κυβέρνησης. Συρόμενη πίσω από τα γεγονότα έφερε μια απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, διαδικασία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για την αλιεία, νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών. Οι συνταξιούχοι έχουν να περιμένουν ένα νέο χαράτσι 250 εκατομμυρίων με αυτό το πάγωμα των συντάξεων που παρατείνει η κυβέρνηση με τα σημερινά μέτρα που ψηφίστηκαν. Όπως επίσης με το αφορολόγητο που το φέρνει ένα χρόνο πιο νωρίς. Αυτό σημαίνει πως χαμηλομισθωτοί, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι αγρότες και άνεργοι πλήττονται. Οδηγούνται σε νέα δυσβάσταχτα βάρη οι πολίτες.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτές τις τροπολογίες και να φέρει ένα νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να προλάβουμε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Θα μπορούσε να το κάνει σήμερα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύμφωνα με όσα ορίζει ο κανονισμός της Βουλής και το ίδιο το σύνταγμα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να το κάνει.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας μάς είχε πει πως θα τρίβουμε τα μάτια μας από τη μεγάλη έκπληξη που θα ερχόταν μετά το τέταρτο μνημόνιο. Μάλιστα μας απειλούσε πως θα φορέσει και γραβάτα. Τελικά φόρεσε ένα φέσι στον ελληνικό λαό ως τραγικό αποτέλεσμα αυτής της ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης. Θεωρώ πως οι άνθρωποι αυτοί που απέτυχαν παταγωδώς παντού και περνάνε συνεχώς κάτω από την πήχη, διαψεύδουν τις ελπίδες όλων όσοι πίστεψαν τον Τσίπρα».

Για το γεγονός πως βρέθηκε στη Λάρισα είπε ότι «Επειδή είμαστε στην καρδιά της αγροτικής Ελλάδας, από εδώ πάνω σε αγροτικά ο Τσίπρας καλούσε τους αγρότες σε ξεσηκωμό λέγοντας πως οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος, αγροτοκτόνοι νόμοι. Λυπάμαι όμως που οι Ελληνες αγρότες είδαν να κινδυνεύει πολύ σοβαρά η ζωή τους και να μεταβάλλεται τόσο άσχημα, τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Εύχομαι ως Ελληνας πολίτης να πάει καλά οτιδήποτε από εδώ και μπρος, φοβάμαι όμως πως με ευχές δεν μπορεί να πορεύεται η χώρα. Υπάρχει μια ανύπαρκτη κυβέρνηση και είναι πολύ δύσκολο να περιμένει κανείς πως οι γερμανικές εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη στάση των εταίρων. Ήδη οι Γερμανοί κρατούν μια πολύ σκληρή στάση. Είδαμε τον Σόιμπλε και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους. Ελπίζουμε να πάνε καλά αλλά κρατάμε πολύ μικρό καλάθι» κατέληξε.

Σχετικά με το βιβλίο για τον Μακεδονικό Αγώνα ανέφερε πως «είναι ένα βιβλίο που δεν θα είχε λόγο ύπαρξης απλώς για πρώτη φορά έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από δημοσιεύματα και αυτό είναι το ντοκουμέντο που κλείνει μέσα του το βιβλίο. Παρουσιάζεται ο Μακεδονικός Αγώνας όπως τον κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι της εποχής.

Για μένα ήταν τιμή που τον πρόλογο τον έγραψε ένας εγγονός Μακεδονομάχου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μέσα υπάρχουν ρεπορτάζ που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, όπως η συνάντηση με την κόρη του Παύλου Μελά αλλά και συζητήσεις που είχα προλάβει να κάνω με Μακεδονομάχους. Ακόμα έχει και ρεπορτάζ από την πλευρά της Βουλγαρίας αλλά και της Τουρκίας. Όλο αυτό αποτελεί το σύνολο του βιβλίου».

Για το βιβλίο μίλησε ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του ιστορικού περιοδικού «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», ο ιατρός και ιστορικός ερευνητής κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου που έδωσε και λαρισαϊκό άρωμα στην εκδήλωση αναφερόμενος σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές τον γιατρό Μιχαήλ Σάπκα και τον Παύλο Μελά. Ο αντιπτέραρχος κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος, που τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστικά ανταρτοπόλεμου και όχι τακτικού πολέμου, στις μάχες του συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες – όχι μόνο οι Μακεδόνες, και πολέμησαν με την ψυχή τους. Συντόνισε η υπεύθυνη γυναικών στο τμήμα Πολιτισμού της ΝΔ. κ. Ξυνοπούλου ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Χρήστος Καπετάνος, ο πρώην νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, πολιτευτές και φίλοι της Ν.Δ..

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass