ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Γιορτή παντού» …για όλους στο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:09

Ένα βήμα ανοίγματος προς την κοινωνία, προκειμένου να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από ζητήματα όπως η Οικολογία, ο Ρατσισμός και η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, κάνει η Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, διοργανώνοντας ένα διήμερο δράσεων με τίτλο «Γιορτή Παντού», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο Αλκαζάρ.

«Οι δράσεις μας αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας, μικρούς και μεγάλους, όλους τους ενεργούς πολίτες που έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και προβληματισμούς» σημειώνει η υπεύθυνη του Προγράμματος Αυτοβοήθειας κ. Έυη Αδαμοπούλου. «Τα κεντρικά ζητήματα που θα αναλυθούν στο πλαίσιο αυτής της «γιορτής» είναι ζητήματα που απασχολούν εμάς τους ίδιους, τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικών Δράσεων, και θέλουμε να τα θέσουμε σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διήμερη εκδήλωση στόχος μας είναι να συστήσουμε το έργο του Προγράμματος στο ευρύ κοινό, αλλά και να βοηθήσουμε να έρθουν σε επαφή άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα».

Στη διοργάνωση του διημέρου «Γιορτή Παντού», εκτός από τα μέλη της Ομάδας Κοινωνικών δράσεων που έχει συσταθεί εδώ και περίπου οκτώ μήνες, συμμετέχουν και άτομα που παρακολουθούν το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας αλλά και εθελοντές.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει σεμινάρια φυσικής δόμησης για ενήλικες και παιδιά, εργαστήριο οικολογίας για παιδιά όπου θα μάθουν να κατασκευάζουν μουσικά όργανα από φυσικά υλικά, πειράματα φυσικής, συλλογική κουζίνα – δράση που αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους να μαγειρέψουν μαζί, να φάνε και να συζητήσουν, ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Αποανάπτυξη, προβολές για εγχειρήματα Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ιστορικός περίπατος στο Αλκαζάρ από την «Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων», που θα αναδείξει τα ιστορικά αποτυπώματα της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα όμως εκτός από τροφή για σκέψη, περιλαμβάνει και στιγμές διασκέδασης, αφού το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο διεξαγωγής, δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, συναυλία με τους Λευτέρη Βουλγαράκη και Άννα Τσαρούχα.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass