ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΛΚΙΝΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διέρρηξαν το καταφύγιο του ΕΟΣ στον Κίσσαβο

Δημοσίευση: 15 Απρ 2017 22:35

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι που διέρρηξαν το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Λάρισας στον Κίσσαβο.

Οι δράστες προκειμένου μάλιστα να κλέψουν μερικά μέτρα σωλήνων χαλκού, δεν δίστασαν να «ξηλώσουν» το δίκτυο ύδρευσης και θέρμανσης του καταφυγίου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος και στελέχη του ΕΟΣ Λάρισας να απευθύνουν έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να απευθυνθεί είτε στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είτε να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ.

Η διάρρηξη, όπως διευκρίνισαν στην «Ε» στελέχη του ΕΟΣ, εκτιμάται ότι σημειώθηκε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά έγινε αντιληπτή από ορειβάτες που βρέθηκαν προχθές στο καταφύγιο, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από τις εικόνες που αντίκρισαν στο πλημμυρισμένο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στο Καταφύγιο, αφού πρώτα κατέστρεψαν ένα μεταλλικό παράθυρο. Για να κλέψουν στη συνέχεια την μπαταρία της γεννήτριας, την τηλεόραση, τον ασύρματο επικοινωνίας, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικό αλυσοπρίονο όπως και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες.

Το χειρότερο ωστόσο δεν αφορά στα κλεμμένα εργαλεία αλλά στο γεγονός ότι οι διαρρήκτες αποξήλωσαν και το δίκτυο ύδρευσης όπως και της θέρμανσης, προφανώς για να εκμεταλλευθούν τις σωληνώσεις χαλκού. Έτσι για λίγα μέτρα χάλκινων σωλήνων, το Καταφύγιο πλημμύρισε και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του ΕΟΣ Λάρισας, θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα όπως και εργασία για την επιδιόρθωση των ζημιών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας Χρ. Καραμπούζη, με αφορμή τη διάρρηξη, σημειώνει στην «Ε» ότι «όλα τα ορειβατικά καταφύγια όπως και αυτό του Κισσάβου, δεν είναι ιδιοκτησία μόνο του Ορειβατικού Συλλόγου της Λάρισας στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά όλων εκείνων των ορειβατών γενικότερα, που θέλουν να επισκέπτονται το βουνό κυρίως τον χειμώνα, προφυλάσσοντας – όταν απαιτηθεί – ακόμη και την ίδια τους τη ζωή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass