ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια

Δημοσίευση: 09 Απρ 2017 9:25

Η διεύθυνση της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας εκπαιδεύτηκε για την οδική ασφάλεια από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας οδικής ασφάλειας, εκπαίδευσε τους μαθητές στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το πρόγραμμα περιείχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, video και στατιστικά στοιχεία που καθηλώνουν, «και δυστυχώς δείχνουν ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται στις πρώτες σε θανατηφόρα ατυχήματα ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορά νέους ανθρώπους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη θεωρητική εκπαίδευση υπερτονίστηκε ότι η οδική ασφάλεια αφορά όλους, και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των μέσων προστασίας (ζώνης στο αυτοκίνητο, κράνους και εξοπλισμού ασφαλείας για μοτοσικλετιστές) όπως και στις ολέθριες συνέπειες της υψηλής ταχύτητας και της επίδρασης του αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Στη βιωματική εκπαίδευση έγινε χρήση προσομοιωτών, όπως αυτών της πρόσκρουσης με ζώνη ασφαλείας, της ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – αδρανειακής μάζας, της μέθης (με χρήση ειδικών γυαλιών) και της ανατροπής αυτοκινήτου.

Η άρτια οργάνωση του προγράμματος, η ποιότητα των παρουσιάσεων, και ο άμεσος και χειμαρρώδης λόγος των εκπαιδευτών του Ι.Ο.ΑΣ προβλημάτισαν και ενθουσίασαν τους μαθητές, καθιστώντας αυτήν την εκδήλωση μοναδική.

 Η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν τη βάση για την οδική συμπεριφορά και τον πολιτισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass