ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Καταστρέφουν χώρους πρασίνου, κλέβουν φυτά!

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:43

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με συνεχή προσπάθεια, παρ’ όλα τα ενδογενή προβλήματα, διατηρεί τόσο την ποιότητα όσο και την αισθητική κατάσταση του πρασίνου της πόλης σε ένα αξιοζήλευτο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις, επίπεδο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου «με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ορισμένες λανθάνουσες συμπεριφορές και πρακτικές που αφορούν στην απαράδεκτη νοοτροπία ορισμένων πολιτών ως προς την αντιμετώπιση του φυτικού περιβάλλοντος της πόλης ως δημόσιο αγαθό.

Αυτό γίνεται μέσα από πράξεις τόσο καταστροφής ή κλοπής των φυτών όσο και της συνολικής κηποτεχνικής εγκατάστασης. Επίσης, ρυπαίνουν με ποικίλους τρόπους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της πόλης.

Τα παραπάνω αποτελούν φθορά δημόσιας περιουσίας, αύξηση του κοστολογίου εγκατάστασης, με τελικό αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το φυτικό – αισθητικό περιβάλλον της πόλης, το οποίο αποτελεί δημόσιο αγαθό για όλους τους δημότες – πολίτες.

Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν την υπηρεσία μας να προβεί στην παραπάνω επισήμανση – καταγγελία προσδοκώντας στην κατανόηση και ευαισθησία των πολιτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών – νοοτροπιών, η υπηρεσία θα προβεί στις ανάλογες κυρώσεις όπως προβλέπει ο νόμος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass