ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ !

Καμπάνα σε «ατίθασο» κατηγορούμενο

*Φυλάκιση 4μισι ετών για τα μάτια μιας… γυναίκας που επίσης καταδικάστηκε

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 23:00

Απρόβλεπτος και ατίθασος αποδείχθηκε ένας κατηγορούμενος που βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας καθώς απαιτούσε να μην δικαστεί χωρίς τον δικηγόρο του, για την απουσία του οποίου δεν είχαν προσκομιστεί τα απαραίτητα έγγραφα.

Όταν του ανακοινώθηκε πως θα γίνει κανονικά η δίκη τότε άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στα έδρανα των δικηγόρων, κάνοντας τους αστυνομικούς να επέμβουν και να τον επιτηρούν αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Ο νεαρός κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στον γειτονικό Βόλο για τα «μάτια μιας γυναίκας», η οποία επίσης κατηγορείτο για απλή συνέργεια στην πράξη. Θύμα ήταν ένας επίσης νεαρός και τραυματίστηκε στον μηρό και στον λαιμό.

«Για πέντε χιλιοστά δεν με βρήκε το μαχαίρι στην καρωτίδα. Ο γιατρός μου είπε πως είμαι πολύ τυχερός που ζω» τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ως μάρτυρας και συνέχισε μεταξύ άλλων λέγοντας ότι «την μαχαιριά στο λαιμό δεν την κατάλαβα αρχικά. Μετά μου έριξαν στο πόδι. Εγώ πήγα εκεί γιατί μου το ζήτησε η κοπέλα. Με φώναξε σε ένα σημείο μιας πιλοτής και εκεί ήταν δύο άτομα. Ο κατηγορούμενος και ένας άλλος. Αδικαιολόγητα μου επιτέθηκαν. Φώναξα «Βαγγέλη – Βαγγέλη» ασυναίσθητα και τότε έφυγαν γιατί προφανώς φοβήθηκαν» κατέληξε χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να διευκρινίσει τη σχέση του με την κοπέλα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις και την ανάμειξή του στο επεισόδιο, λέγοντας πως πήγε για να βοηθήσει την κοπέλα η οποία φώναζε, ενώ η κοπέλα (ζευγάρι με τον κατηγορούμενο) τόνισε πως «ο μάρτυρας ήθελε να μου δώσει χρήματα για ερωτική πράξη. Με άρπαξε και έβγαλε σουγιά. Μετά πήγε να με βιάσει» ισχυριζόμενη πως ο μάρτυρας τραυματίστηκε πάνω στην προσπάθεια που κατέβαλε η ίδια να τον αποφύγει. Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας γιατί δεν πήγε να καταγγείλει στην αστυνομία την «απόπειρα βιασμού» απάντησε πως δεν ήθελε να «στιγματιστεί».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη (και όχι όπως κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας) και οπλοχρησία. Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 5 μηνών αντίστοιχα, η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη αλλά του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Η νεαρή κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και τιμωρήθηκε με 2 χρόνια φυλάκισης.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass