ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μαύρη φοράδα γέννησε άσπρο πουλάρι

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 22:05

Ένα σπάνιο φαινόμενο απαντήθηκε στον Τύρναβο πριν λίγες μέρες όταν η μαύρη φοράδα του Τυρναβίτη και μέλους του Ιππικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Αλέξανδρου Δασκαλόπουλου γέννησε ένα κάτασπρο πουλάρι (αλογάκι). Το φαινόμενο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου κ. Νίκου Σιασιαμούτη είναι πάρα πολύ σπάνιο και μπορεί να συναντηθεί μία φορά στις 100.000.

Μιλώντας στην «Ε» ο ιδιοκτήτης των αλόγων κ. Αλέξανδρος Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η μάνα – φοράδα είναι άλογο διασταύρωσης αμερικάνικου με ντόπιο θεσσαλικό άλογο ενώ ο επιβήτορας είναι ντόπιο άλογο μεγάλης ηλικίας 16 ετών (αντιστοιχεί στον άνθρωπο ηλικίας 50 – 55 χρόνων) το οποίο νεαρό ήταν μαύρου χρώματος ενώ στο πέρασμα των χρόνων έγινε σταδιακά άσπρο. Ο ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο είναι μεν σπάνιο αλλά δεν είναι πρωτόγνωρο. Ίσως να οφείλεται στο βιολογικό φαινόμενο του αταβισμού. Αταβισμός είναι το φαινόμενο της επανεμφάνισης κληρονομικών χαρακτηριστικών προγόνου μετά από απουσία αρκετών γενεών. Γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν κάποιοι μακρινοί πρόγονοι του πουλαριού είχαν άσπρο χρώμα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass