ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προετοιμασία για απεργία

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 10:20

Προετοιμασία για την πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας έχουν ξεκινήσει οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με μπαράζ περιοδειών και συσκέψεων σε χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, «οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν από κοινού Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο, στο πλαίσιο του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και για την ανάγκη οργάνωσης και αγώνα.

Η πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης με τα συνεταιράκια της (ΕΕ, ΔΝΤ) που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι πικρή από τις προηγούμενες περιόδους. Η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στον λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο εργασίας, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!

Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε αγωνιστικό τείχος. Να προετοιμαστούμε για πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας το πλαίσιο των αιτημάτων που συνυπογράψαμε ως Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, από κοινού με πάνω από 540 ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις (σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα):

Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων 7 ετών.

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ το οποίο να δίνεται σε όλους τους ανέργους.

Σταμάτημα της βαριάς φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και γενικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass