Γ. Μαυρωτάς: «Η παιδεία είναι η απάντηση στην κρίση»

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 14:56

Ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος Παιδείας κ. Γιώργος Μαυρωτάς με κλιμάκιο μελών της τοπικής οργάνωσης του Κινήματος της Λάρισας, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε φορείς της πόλης, με σκοπό την ανάδειξη του κεντρικού ρόλου της παιδείας σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας του Δήμου Λάρισας ως κύριου παράγοντα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα ήταν και η αναγνώριση του ρόλου των πραγματικών πρωταγωνιστών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών του τόπου, που κόντρα στην γενική απαξία των θεσμών και της κρίσης, εργάζονται με ζήλο και επιτελούν πραγματικά τεράστιο έργο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαυρωτάς επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», όπου τόνισε ότι: «Οι άριστες εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με το μεράκι και την σκληρή δουλειά των μελών της κοινότητας και του εξειδικευμένου προσωπικού, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του προγράμματος κ. Μπουντή Σωτήρη, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν με πίστη, θέληση, προσπάθεια και την κατάλληλη οργάνωση. Η λειτουργία, η οργάνωση και η δράση του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής και τους αξίζουν συγχαρητήρια». Ο συντονιστής κ. Μπούντης παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο λειτουργίας του ΚΕΘΕΕΑ, το οποίο δεσμεύθηκε να υποστηρίξει με κάθε τρόπο ο κ. Μαυρωτάς.
Ακολούθως ο βουλευτής, με τα μέλη του Ποταμιού, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Λάρισας, όπου συζήτησαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάχο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δεληγιάννης. Εν συνεχεία μετέβησαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γούλας, ο αντιπρόεδρος κ. Βελισσαρίου και οι καθηγητές κ.κ. Ζαούτσος, Πετρωτός και Βλάχος.
Ο κ. Μαυρωτάς εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που παρουσιάζουν τα εργαστήρια των κ.κ. Ζαούτσου και Πετρωτού τα οποία ενδεικτικά επισκέφθηκε και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γενικά τα ΤΕΙ με την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού.
Ο κ. Μαυρωτάς έκλεισε τις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς επισκεπτόμενος την έκθεση AgroThessaly όπου και ξεναγήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Νταή.
Το βράδυ ο βουλευτής δείπνησε με τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού όπου συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, και επεσήμανε πως: «Το Ποτάμι στη Λάρισα παραμένει δυνατό γιατί πιστεύει πραγματικά ότι η αναβάθμιση της Θεσσαλίας αποτελεί ένα στοίχημα που αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο των τοπικών βουλευτών. Το Ποτάμι θα χρησιμοποιήσει τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που διαθέτει προκείμενου να αναδείξει τόσο τις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει φορείς, πολίτες, οργανώσεις και δημοτικές υπηρεσίες της Λάρισας αλλά και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και παραλείψεων της κεντρικής κυβέρνησης σε βάρος της Θεσσαλίας».
Τον κ. Μαυρωτά συνόδευαν ο περιφερειακός συντονιστής Θεσσαλίας κ. Σακατζής, ο τοπικός συντονιστής Λάρισας κ. Μπαζάκης και το μέλος της ΜΕΣΥΑ κ. Γαλάνης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass