ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ

Οικογένειες που δίνουν μάχη επιβίωσης…

* Απειλητική ακόμη η οικονομική κρίση, «χτυπά» όλο και περισσότερα σπίτια στη Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2017 13:30

Λαρισαία, χτυπά την πόρτα μιας στέγης στην πόλη, στην είσοδο της οποίας διακρίνεται το χαρακτηριστικό σύμβολο ενός παιδιού που χαμογελά. Βεβαιώνεται ότι είναι ο χώρος που βοηθά παιδιά φτωχά ή άρρωστα και δηλώνει ότι θέλει να προσφέρει τρία κουτιά γάλα, τα οποία αγόρασε με τη λιγοστή σύνταξη που διαθέτει.

Διστακτικά για τη μικρή ποσότητα που κρατά στα χέρια της, για έναν τόσο μεγάλο σκοπό, αναφέρει: «Είναι λίγα, αλλά μπορεί να χρειαστούν σε κάποιον».

Αυτή η γυναίκα, που έδωσε το υστέρημά της, για τον σκοπό του «Χαμόγελου του παιδιού» στο Κέντρο Στήριξης, που διατηρεί στη Λάρισα (οδός Αγιάς 97), αντιπροσωπεύει ουσιαστικά το προφίλ ενός μεγάλου ποσοστού ανθρώπων, που προσφέρουν σήμερα σε αυτή τη δομή, από τα λιγοστά έσοδά τους.

Είναι αυτοί που έχουν μεν μια οικονομική σταθερότητα στη ζωή τους, καλύπτοντας βασικές ανάγκες τους και παράλληλα στηρίζουν, μια άλλη οικογένεια, ακόμη κι αν αυτό είναι ένα πακέτο μακαρόνια.

Από την άλλη, στη Λάρισα, ειδικά το Κέντρο Στήριξης, βρήκε και την ανταπόκριση μιας μερίδας ανθρώπων που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και ανάλογα με αυτή προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια με υψηλού κόστους εξοπλισμό, ενώ προσφορά δωρεάν ιατρικών παροχών και δωρεάν φαρμακευτικών ειδών, τυγχάνει από γιατρούς και φαρμακοποιούς της πόλης μας αντίστοιχα.

Για όλα αυτά μιλούν στην «Ε», η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κ. Κασσιανή Τσιντσιλώνη και η ψυχολόγος κ. Βάσω Χατζή.

Αναφέρουν ότι είναι συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός των οικογενειών τόσο της Λάρισας, όσο και γενικότερα της Θεσσαλίας, που ζητούν βοήθεια και έχουν μεγάλη ανάγκη από βασικά είδη επιβίωσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι μονογονεϊκές οικογένειες, ακολουθούν τρίτεκνες και πολύτεκνες καθώς και αυτές που αντιμετωπίζει μέλος της σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Κέντρο στηρίζει σήμερα με μηνιαία ενίσχυση, σε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, 150 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία, και αντίστοιχα 250 παιδιά, από οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Οι περισσότερες βρίσκονται στη Λάρισα.

Όσον αφορά στον ρόλο του Κέντρου Στήριξης του Χαμόγελου του παιδιού» στη Λάρισα (ένα από τα έντεκα που λειτουργούν στην Ελλάδα), εξηγούν: «Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας,

προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών, που βρίσκονται σε κρίση λόγω των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν. Κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος του στοχεύουν στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών για την επιβίωση οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της οικογένειας, στην παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την κινητοποίηση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση του κόσμου για την υποστήριξη της οικογένειας σε κρίση».

Αναλυτικά η στήριξη αφορά σε: τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά, Χριστουγεννιάτικα πακέτα, Πασχαλινά πακέτα, είδη ένδυσης, είδη υπόδησης, οικοσκευές, βρεφικά είδη, έπιπλα, κ.λ.π., είδη σημαντικά για κάθε παιδί (βιβλία, παιχνίδια κ.λ.π.), ψυχολογική στήριξη, ιατρική στήριξη (φαρμακευτική κάλυψη, ιατρικές εξετάσεις, επεμβάσεις κ.λ.π.), κάλυψη άλλων αναγκών για τα παιδιά (θεραπείες, φροντιστήρια κ.λ.π.) και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται η οικογένεια σε κρίση για να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια».

Τα είδη εξασφαλίζονται από τον Οργανισμό με τη σταθερή αλλά και εποχιακή κινητοποίηση: Επιχειρήσεων, Ιδιωτών, Σχολείων

Συλλόγων κ.λ.π. Βάσει συγκεκριμένων αναγκών παραδίδονται στους καταναλωτές σε σούπερ μάρκετ ανάλογες λίστες, και διατίθενται καλάθια όπου μπορούν να προσφέρουν αυτά τα είδη.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass