ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ:

«Οδοιπορικό ντροπής στις χωματερές του Αργυροπουλίου»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 12:50

Ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, μετά από συνεχείς εκκλήσεις αγανακτισμένων κατοίκων του Αργυροπουλίου, επισκέφθηκε ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν πέριξ του οικισμού, συναντώντας ιδίοις όμμασι απερίγραπτες εικόνες ντροπής, όπως αποδεικνύεται και από τις καταγραφές του φωτογραφικού φακού.

Μετά το «οδοιπορικό της ντροπής», ο κ. Ροντούλης δήλωσε τα ακόλουθα στην «Ε»: «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 να συναντά κανείς στο Αργυροπούλι τέτοιες άθλιες καταστάσεις. Οι εικόνες που είδα δεν προσβάλλουν μόνο την αισθητική του χώρου, αλλά αποτελούν εν δυνάμει «βόμβες» επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων του Αργυροπουλίου. Η ακηδία και η αμεριμνησία της δημοτικής αρχής με αφήνουν κατάπληκτο. Ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ η σήψη και η βρομιά των ανεξέλεγκτων χωματερών απαιτούν τάχιστες ενέργειες αντιμετώπισης, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα, μολονότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν συνεχείς αναφορές στον τοπικό Τύπο για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους συγκεκριμένους χώρους και οι οποίες ταλανίζουν τους κατοίκους του Αργυροπουλίου».

Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει: «ενόψει των θλιβερών αυτών καταστάσεων δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Η «Δράση Πολιτών» καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενεργήσει δεόντως, υποκαθιστώντας την ανήμπορη δημοτική αρχή, και απευθύνει έκκληση στην Εισαγγελία της Λάρισας να ασχοληθεί με την υπόθεση, καθόσον ελλοχεύουν ορατοί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού».

Και ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών Καταλήγει: «Εν κατακλείδι, η «Δράση Πολιτών» διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι θα σταθεί αρωγός στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και θα κάνει το αδύνατο δυνατό, προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμά τους να διαβιούν σε ένα καθαρό χωριό, στο οποίο τηρούνται οι βασικοί, τουλάχιστον, κανόνες δημόσιας υγιεινής».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass