«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ

Αγωνία για την πληρωμή 208 συμβασιούχων

* Τους δημοτικούς συμβούλους Βασ. Παπαδημητρίου και Κατερίνα Ζιαζιά – Σουφλιά θα προτείνουν για το προεδρείο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 11:35

Εν αναμονή βρίσκονται 208 συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων αφού μετά την ακύρωση των ενταλμάτων πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι εξ αυτών, από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δημοσίευση, προχθές, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών αναπτερώνει τις ελπίδες των συμβασιούχων ότι θα πληρωθούν κανονικά και έτσι με αγωνία αναμένεται η απόφαση του Επιτρόπου.

Όπως διευκρίνισε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος τα εντάλματα θα υποβληθούν εκ νέου σήμερα στον Επίτροπο και στόχος της δημοτικής αρχής είναι «οι συμβασιούχοι να πληρωθούν στις 10 Μαρτίου».

Οι 208 συμβασιούχοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο ελπίζοντας ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ θα επιλύσει το πρόβλημα και θα πληρωθούν κανονικά. Πρόκειται για εργαζόμενους που καλύπτουν ανάγκες καθαριότητας, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν με βάση εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη.

Με την ίδια εγκύκλιο ο Δήμος Λαρισαίων ανανέωσε διαδοχικά – ανάλογα με την ημερομηνία λήξης - τις συμβάσεις σε 79 εργαζόμενους με 8μηνη σύμβαση στην καθαριότητα, σε άλλους 20 οδηγούς στην καθαριότητα, σε άλλους 60 (5μηνίτες) εργάτες καθαριότητας, σε άλλους 25 οδηγούς απορριμματοφόρων καθώς και σε άλλους 24 εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, οι οποίοι επίσης καλύπτουν ανάγκες καθαριότητας.

Οι τελευταίοι είναι που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ οι συμβάσεις των υπολοίπων ανανεώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο και έχουν πληρωθεί μόνο για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο Επίτροπος, πρόσφατα επέστρεψε ως αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμών στον Δήμο Λαρισαίων με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμη η παράταση των συμβάσεων.

Έτσι οι 208 συμβασιούχοι ελπίζουν ότι θα πληρωθούν κανονικά με βάση τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 25 του νέου νόμου με τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη να τονίζει χθες, μεταξύ άλλων, ότι «με τις τελευταίες διατάξεις ουσιαστικά λύνεται οποιαδήποτε εκκρεμότητα ή αμφισβήτηση της δυνατότητας να παραταθούν αυτές οι συμβάσεις καθαριότητας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Ωστόσο, ειδικά για τους συμβασιούχους που με την ανανέωση των συμβάσεων συμπληρώνουν 24μηνο, όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Επιτρόπου.

Για το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωτήθηκε η δημοτική αρχή από τον σύμβουλο της παράταξης Καραλαριώτου, Δημ. Γεωργάκη.

Με τον δημαρχεύοντα Γ. Σούλτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θ. Αδαμόπουλο, να τονίζουν ότι από τον Δήμο, έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες και τα εντάλματα πληρωμών θα κατατεθούν εκ νέου σήμερα.

«AGROTHESSALY»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ – HELEXPO για τη διοργάνωση της πανελλήνιας έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία «Agrothessaly», έκθεση που ανοίγει τις πύλες την ερχόμενη Πέμπτη στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Η προγραμματική, όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας Παν. Νταής, αφορά μόνο στη φετινή διοργάνωση με βάση και το σύμφωνο συνεργασίας Δήμου και ΔΕΘ – HELEXPO ενώ ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιασθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Νταής επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον εκθετών, την επέκταση του χώρου της έκθεσης, τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας και το ενδιαφέρον Τουρκικής αποστολής που θα βρεθεί στη Λάρισα για τον ίδιο λόγο.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου επέκρινε τη δημοτική αρχή τονίζοντας ότι «γράφει στα παλιά της παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο» το οποίο «ενημερώνεται τελευταίο αφού η έκθεση ανοίγει την επόμενη εβδομάδα και ενώ έχουν κανονισθεί όλα». Τονίζοντας τέλος ότι στη σύμβαση δεν υπάρχουν ακριβή οικονομικά στοιχεία και, θέτοντας θέμα διαφάνειας η κ. Καραλαριώτου υπερψήφισε τη σύμβαση, μετά τη δέσμευση του κ. Σούλτη ότι επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και της αντιπολίτευσης, θα παρουσιάσει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης.

Τη σύμβαση υπερψήφισε ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κατατρωγόμαστε με μίζερα πράγματα, οι μπακαλίστικοι λογαριασμοί δεν με ενδιαφέρουν». Για να παρουσιάσει αποφάσεις επί της δικής του θητείας για τη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ με αφορμή επιστολή τοπικού επαγγελματία που συνυπογράφουν και άλλοι Λαρισαίοι ζήτησε «να μην διώχνουμε ντόπιους εκθέτες».

Τη σύμβαση υπερψήφισε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου – Δαλαμπύρα καταθέτοντας παρατηρήσεις. Λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος επικρίνοντας τη δημοτική αρχή η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ασθμαίνοντας θα καταθέσει την προγραμματική».

Τέλος την προγραμματική καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Γ. Παζιάνας, καθώς – όπως είπε - δεν εξυπηρετεί στόχους που να αφορούν στον λαό της πόλης.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Να σημειωθεί τέλος, ότι με αφορμή τις αρχαιρεσίες της ερχόμενης Κυριακής για την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας - σύμφωνα με πληροφορίες - η παράταξη Καραλαριώτου φαίνεται να καταλήγει στην υποψηφιότητα του συμβούλου της παράταξης Βασ. Παπαδημητρίου ο οποίος θα διαδεχθεί τον δημοτικό σύμβουλο Αντ. Πράπα για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με δεδομένη την αρχική έλλειψη ενδιαφέροντος της παράταξης Τζανακούλη, θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της μεταξύ τους συμφωνίας, το 2014. Συμφωνία που προβλέπει την εναλλάξ θητεία συμβούλων των δύο παρατάξεων και τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταλάβει, για τα επόμενα 2,5 χρόνια, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Διαμάντου ο οποίος θα διαδεχθεί δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Νασιώκα. Ετσι για τη θέση του γραμματέα αναμένεται να προταθεί η σύμβουλος Κατερίνα Ζιαζιά – Σουφλιά η οποία θα διαδεχθεί τη σύμβουλο Αγγελική Παναγιωτακοπούλου – Δαλαμπύρα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass