ΣΠΑΝΕ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ

Έβαλαν στο μάτι φορτηγά και λεωφορεία

* Για «απροκάλυπτες διαρρήξεις» σε χώρους στάθμευσης κάνουν λόγο επαγγελματίες οδηγοί

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 15:00

Φορτηγά και λεωφορεία τουριστικών γραφείων αλλά και του ΚΤΕΛ έβαλαν στο «στόχαστρο» άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες. Οι δράστες «έχουν αποθρασυνθεί», όπως σημείωνε στην «Ε» επαγγελματίας οδηγός, καθώς επιλέγουν σταθμευμένα οχήματα ακόμη και σε χώρους με επαρκή φωτισμό.

Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών, έχουν καταγραφεί περί τις 15 διαρρήξεις σε ισάριθμα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα σε διάφορους χώρους στάθμευσης, όλοι στη Γιάννουλη Λάρισας.

«Δεν είναι μόνο οι ζημιές» προσθέτει στην «Ε» ιδιοκτήτης λεωφορείου «αλλά και η αναστάτωση που προκαλούν σε επαγγελματίες που ξεκινούν ξημερώματα για τη δουλειά τους και βρίσκουν σπασμένα παρμπρίζ με αποτέλεσμα να ακυρώνονται δρομολόγια».

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ένας εξ αυτών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά το περασμένο Σάββατο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., η δράση των αγνώστων καταγράφεται τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε χώρους στάθμευσης στη Γιάννουλη, όπως απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες αλλά και σε χώρους «έξω από τα σπίτια μας» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Στον ίδιο χώρο στάθμευσης, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι δράστες διέρρηξαν ή αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τέσσερα συνολικά φορτηγά και λεωφορεία.

Σε ένα από αυτά, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην οδό Κοζάνης, ο δράστης παραβίασε την πόρτα του χώρου αποσκευών («μπαγκαζιέρα») λεωφορείου Δ.Χ. και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα η οποία από τον χώρο των αποσκευών οδηγεί στο εσωτερικό του λεωφορείου. Έτσι έκλεψε ένα πορτοφόλι που περιείχε περί τα 15 ευρώ, μια κερματοθήκη που περιείχε περί τα 100 ευρώ, ένα χειρόγραφο μπλοκ εισιτηρίων αλλά και έγγραφα.

Σε άλλο φορτηγό προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα όπως αποπειράθηκαν να κλέψουν καύσιμα. Σε άλλα 2 λεωφορεία του ΚΤΕΛ έσπασαν πλευρικά παράθυρα, στη θέση του οδηγού και έκλεψαν μαγνητόφωνο ξηλώνοντας παράλληλα την καλωδίωση. Σε άλλο λεωφορείο έσπασαν τζάμια, ενώ σε ένα ακόμη λεωφορείο δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι παρότι αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν.

Επαγγελματίες οδηγοί σημειώνουν στην «Ε» πως «από τις γιορτές και μετά καταγράφεται έξαρση τέτοιων διαρρήξεων σε χώρους στάθμευσης στη Γιάννουλη. Σπάνε παρμπρίζ, σπάνε κλειδαριές και φινιστρίνια, ανοίγουν μπαγκαζιέρες, δεν έχουν αφήσει φορτηγό και λεωφορείο και ας είναι παρκαρισμένα σε χώρους με φωτισμό».

Για να προσθέσει πως «έχει παραγίνει το κακό, έχουν αποθρασυνθεί, ανοίγουν φορτηγά και λεωφορεία ακόμη και μπροστά στα σπίτια μας. Τέσσερα – πέντε διέρρηξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οδηγός πήγε προχθές να πάρει το φορτηγό και βρήκε σπασμένο το παρμπρίζ με αποτέλεσμα να ακυρώσει δρομολόγιο στο εξωτερικό».

Για να προσθέσει καταλήγοντας πως «δεν είναι δηλαδή μόνο οι ζημιές που προκαλούν, σπάζοντας τζάμια και παραβιάζοντας μπαγκαζιέρες με λοστούς, είναι και οι επιπτώσεις από τη δράση τους».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass