Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΛ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ

Οι ζημιές θα φανούν όταν λιώσει ο πάγος

* «Όσοι επιδιορθώνουν τις ζημιές στα δίκτυα να φροντίζουν στη συνέχεια και για τη μόνωσή τους, ακόμη είμαστε “στην αρχή” του χειμώνα» σημειώνουν από τη ΔΕΥΑΛ απευθύνοντας έκκληση για καθαρά φρεάτια

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 14:25
Στη συνοικία της Ανθούπολης Στη συνοικία της Ανθούπολης

Στις συνοικίες συνέχισαν και χθες το έργο τους συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων σε μια προσπάθεια να επιδιορθωθούν τα προβλήματα που προκάλεσε όχι τόσο η χιονόπτωση όσο το φαινόμενο του ολικού παγετού που για 7 συνεχείς ημέρες έπληξε την περιοχή.

Το πρωτοφανές για την περιοχή (κατά τον μήνα Ιανουάριο) σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, φαινόμενο του ολικού παγετού έχει προκαλέσει ζημιές που σήμερα δεν μπορούν να καταγραφούν με ακρίβεια καθώς «όλα είναι παγωμένα».

Χωρίς ακόμη να έχουν καταγραφεί οι ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αγροτών και κτηνοτρόφων στο νομό, στον αστικό ιστό οι ζημιές από τον παγετό αφορούν στα δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης των πολυκατοικιών όπως και στις παγωμένες υδρορροές που δημιουργούν κρυστάλλους, που απαιτούν την αυξημένη προσοχή των διερχόμενων πεζών.

«Όσοι επιδιορθώνουν τις ζημιές στα δίκτυα να φροντίζουν στη συνέχεια και για τη μόνωσή τους, ακόμη είμαστε “στην αρχή” του χειμώνα» σημειώνει στην «Ε» ο διευθυντής Διαχείρισης Δικτύων της ΔΕΥΑΛ Δημ. Σαββοργιανάκης. «Οι ζημιές στα σπίτια θα φανούν όταν αρχίσει να λιώνει ο πάγος» προσθέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Λάρισας Κων. Σαγώνας.

Μόνο τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ κλήθηκαν αυτές τις ημέρες να επιδιορθώσουν 300 σπασμένα από τον παγετό υδρόμετρα, ενώ «τρέχουν και δεν φθάνουν» οι ιδιώτες υδραυλικοί για ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και θέρμανσης.

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, με δεκάδες μηχανήματα, συνέχισαν και χτες το έργο τους με εντατικότερους ρυθμούς στις συνοικίες όπου καταγράφονται και τα περισσότερα προβλήματα σε παράπλευρες οδούς και πεζοδρόμια – παγίδες λόγω παγετού για τους πεζούς.

Ο παρατεταμένος παγετός έχει παγώσει το χιόνι με την κατάσταση να βελτιώνεται σταδιακά από προχθές που ξεκίνησαν τον αποχιονισμό τα συνεργεία με «σύμμαχο» την πρόσκαιρη ηλιοφάνεια.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων «εργασίες γίνονται σε συνοικίες όπως Νέα Πολιτεία, Νεάπολη, Λιβαδάκι, Ιπποκράτης, Φιλιππούπολη, Χαραυγή – Τούμπα, Νέα Σμύρνη, Αβέρωφ, Νεράιδα – Ηπειρώτικα, Άγιο Θωμά, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αντώνιος, Γιάννουλη και Τερψιθέα».

Χθες επίσης θα ξεκινούσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και η αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ αρκετά είναι τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν ειδικά έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ωστόσο δεν τίθεται θέμα υγιεινής ενώ ο παγετός δυσκολεύει το έργο των εργαζομένων στα απορριμματοφόρα, γι’ αυτό και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας έθεσε θέμα ασφάλειας αποφασίζοντας αποχή από τα καθήκοντα έως ότου λιώσει ο πάγος.

ΔΕΥΑΛ

Στον καθαρισμό των φρεατίων υπονόμων επικεντρώθηκαν από χθες συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και της ΔΕΥΑΛ. Το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης έχει επιστρατευθεί «στο σύνολό του σχεδόν» όπως σημειώνει ο κ. Σαββοργιανάκης προκειμένου να παραμείνουν καθαρές οι σχάρες των ομβρίων «έτσι ώστε να προληφθούν καταστάσεις σε ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση».

Πρόκειται για 15.000 σχάρες υπονόμων σε όλη την πόλη για τον καθαρισμό των οποίων συνεργεία της ΔΕΥΑΛ θα εργασθούν και σήμερα Κυριακή. «Ζητάμε τη συνεργασία και τη συνδρομή των πολιτών, όπου καθαρίζουν να μη σκεπάζουν τις σχάρες με χιόνι» σημειώνει ο κ. Σαββοργιανάκης προσθέτοντας, με αφορμή το θέμα των βλαβών στα υδρόμετρα, πως «όσοι επιδιορθώνουν τις ζημιές στα δίκτυα να φροντίζουν στη συνέχεια και για τη μόνωσή τους, ακόμη είμαστε “στην αρχή” του χειμώνα».

Ο κ. Σαββοργιανάκης σημειώνει πως μέχρι χθες, συνεργεία της ΔΕΥΑΛ επιδιόρθωσαν ζημιές σε περίπου 300 υδρόμετρα που «έσπασαν» από τον παγετό, καθώς δεν ήταν προστατευμένα, υπενθυμίζοντας ότι στον παγετό του 2001 είχαν σπάσει περισσότερα από 1.000 υδρόμετρα, εξέλιξη που υποχρέωσε τότε τη ΔΕΥΑΛ να ανανεώσει τον κανονισμό προστασίας σε νέες πολυκατοικίες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass