ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Στόχος τώρα ο καθαρισμός των συνοικιών

* Έκκληση της ΔΕΥΑΛ να μην καλυφθούν οι σχάρες ομβρίων *Κατά 40% αυξήθηκε η κατανάλωση νερού

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 14:07

Στις συνοικίες καλείται πλέον να επέμβει ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να αποχιονισθούν δρόμοι που αφέθηκαν σε «δεύτερη μοίρα», καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, δόθηκε προτεραιότητα σε κεντρικές αρτηρίες.

Η βελτίωση – τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας – των καιρικών φαινομένων αποδείχθηκε σύμμαχος του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας με τη δημοτική αρχή να αναμορφώνει τις παρεμβάσεις της επικεντρώνοντας πλέον στις συνοικίες, όπου κεντρικοί αλλά και παράπλευροι δρόμοι έχουν αρκετό χιόνι και μάλιστα παγωμένο.

Μετά τη σχετική εξομάλυνση της κατάστασης στο κέντρο, μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου ξεκίνησαν να εργάζονται περιφερειακά, με συμπολίτες να ζητούν εντονότερες παρεμβάσεις εκμεταλλευόμενοι την πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών φαινομένων για αποχιονισμό ή ρίψη αλατιού σε γέφυρες του ΟΣΕ, δρόμους, πλατείες κλπ

Η βελτίωση των θερμοκρασιών «αποκαλύπτουν» όλο και περισσότερο τις ζημιές που προκάλεσε ο ολικός παγετός των προηγούμενων ημερών στο δίκτυο ύδρευσης και ειδικότερα στα υδρόμετρα που δεν ήταν προστατευμένα.

Στελέχη της ΔΕΥΑΛ επισήμαναν χθες στην «Ε» ότι αυτές τις ημέρες «συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης παρενέβησαν σε περίπου 200 περιπτώσεις αντικαθιστώντας σπασμένα υδρόμετρα ενώ μόνο χθες αντικαταστάθηκαν περί τα 80 υδρόμετρα».

Προσθέτοντας ότι «αυτή την περίοδο η νυχτερινή κατανάλωση νερού αυξήθηκε κατά 40% αφού συμπολίτες άφηναν για προληπτικούς λόγους το νερό να τρέχει τις νυκτερινές ώρες για να μην παγώσει. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» τονίζουν από τη ΔΕΥΑΛ σημειώνοντας ότι «οι συμπολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν το ίδιο και κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου οι θερμοκρασίες είναι πλέον καλύτερες».

Αυτό ωστόσο που επισημαίνουν στελέχη της ΔΕΥΑΛ είναι πως «κατά τη διάρκεια του αποχιονισμού δεν πρέπει να καλύπτονται οι σχάρες των ομβρίων. Οι σχάρες θα πρέπει να παραμένουν καθαρές, όπως συμβαίνει και το φθινόπωρο με τη φυλλόπτωση για παράδειγμα, θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη η ροή του νερού. Με τον ρυθμό που λιώνουν σήμερα τα χιόνια δεν υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης. Οι σχάρες θα πρέπει να παραμείνουν καθαρές ωστόσο στην περίπτωση μιας έντονης βροχόπτωσης».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στις συνοικίες αρκετοί συμπολίτες με κάθε μέσο προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρές τις εισόδους των πολυκατοικιών, αναμένοντας συνεργεία του Δήμου για να αποχιονίσουν τους δρόμους.

«Όλα τα μηχανήματα θα πάνε πλέον στις συνοικίες» σημειώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης «έργο που θα συνεχισθεί και αύριο, αφού περάσει και ο αποψινός παγετός» σημειώνοντας ακόμη τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου, που συνέδραμε στις προσπάθειες του Δήμου στο κέντρο της πόλης.

Με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα από τον Δήμο ανακοινώθηκε χθες ότι «συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες χιονοπτώσεις, σε συνθήκες ολικού παγετού για έκτη συνεχή ημέρα.

Σημειώνεται ότι το ύψος του χιονιού ξεπέρασε σε πολλά σημεία της πόλης τα 30 εκατοστά. Προχθές αργά το βράδυ με την παύση των φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποχιονισμού και ρίψη αλατιού σε βασικούς συλλεκτήριους οδικούς άξονες.

Χθες, από νωρίς το πρωί, βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια στον κεντρικό τομέα της πόλης και ειδικότερα στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Κραννώνος, Λαγού, Αεροδρομίου.

Στον συγκεκριμένο τομέα επιχειρούσαν από νωρίς το πρωί περισσότερα από 10 μηχανήματα, κάνοντας εργασίες αποχιονισμού, ενώ σε πλατείες και πεζοδρόμους και όπου αλλού χρειαστεί γίνονται και ρίψεις αλατιού. Επίσης, πεζοί εργαζόμενοι του Δήμου, συνέβαλαν με φτυάρια στις εργασίες αποχιονισμού.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης στον κεντρικό τομέα όλα τα μηχανήματα θα κατευθυνθούν στις συνοικίες της πόλης» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass