«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Αντιμέτωποι με την «Αριάδνη»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 15:05

Οι εργαζόμενοι διάφορων υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων είναι οι «αφανείς ήρωες» που τα τελευταία 24ωρα με βάρδιες ρίχθηκαν στη μάχη κατά της «Αριάδνης».

Εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στην Τεχνική Υπηρεσία και στο Πράσινο, επιστρατεύθηκαν ρίχνοντας αλάτι ή καθαρίζοντας με φτυάρια το χιόνι στα πεζοδρόμια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο χιονιάς και η πόλη να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως ο παγετός, εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου εργάσθηκαν για τον αποχιονισμό. Άλλοι συμπολίτες τούς ενθάρρυναν για το έργο τους – «κάποιοι μας έδιναν σάντουιτς και σοκολάτες» λένε στην «Ε» δημοτικοί υπάλληλοι - και άλλοι μας γκρίνιαζαν, «το χιόνι να μην κλείσει το πάρκινγκ».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μάς επαινούσε για τον κόπο μας ενώ ορισμένοι μας κατηγορούσαν ότι αργήσαμε χωρίς να γνωρίζουν ότι είμαστε στους δρόμους από τα ξημερώματα του Σαββάτου» λέει στην «Ε» η χειρίστρια γεωργικού ελκυστήρα Ελένη Σαλμά.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι και οι καλύτερες αλλά γενικά οι συμπολίτες μάς ευχαριστούσαν. Ρίχνουμε αλάτι όπου προλαβαίνουμε» προσθέτει η κ. Σαλμά που χθες, με το τρακτέρ της Διεύθυνσης Πρασίνου έριχνε αλάτι σε κεντρικούς πεζοδρόμους.

Ο κ. Δημήτρης, κηπουρός στη Διεύθυνση Πρασίνου, χθες μοίραζε αλάτι σε συμπολίτες και καταστηματάρχες στην Κεντρική πλατεία, τονίζοντας ότι «εργασθήκαμε εθελοντικά. Σήμερα δίνουμε αλάτι στην πλατεία, προχθές μοιράσαμε στα σχολεία».

Οδηγός φορτηγού στο Πράσινο ο κ. Κώστας, αφήνει αλάτι στα σημεία για τους συμπολίτες «για να αποφύγουμε τα ατυχήματα» όπως λέει στην «Ε». Εργαζόμενες στην Υπηρεσία Καθαριότητες η κ. Αθανασία και η κ. Στέλλα κρατώντας τον χάρτη του τομέα ευθύνης τους, εξηγούν στην «Ε» πως «όλες αυτές τις ημέρες δεν σταματήσαμε».

Προσθέτοντας ότι «γενικά θετικά σχόλια μας κάνουν οι συμπολίτες για τη δουλειά μας. Υπήρξαν και κάποιοι βέβαια που μας έλεγαν να μην αφήσουμε χιόνι μπροστά στο μαγαζί, άλλοι μας “μάλωναν” να μην αφήσουμε χιόνι μπροστά στα αυτοκίνητα, συμβαίνουν αυτά, καταλαβαίνετε...».

«Οι εργαζόμενοι του Δήμου υπερέβαλαν εαυτό» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γ. Σούλτης. «Δούλεψαν φιλότιμα και με αυταπάρνηση, με μικτές βάρδιες από όλες τις υπηρεσίες εργάζονται από την Παρασκευή το βράδυ, έχω εντυπωσιασθεί» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

Τη στάση των εργαζομένων εξήρε και η Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ ν. Λάρισας που χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη. Η Διοίκηση έθεσε το θέμα της κόπωσης των εργαζομένων αλλά η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων.

Με τον Σύλλογο να αντιπροτείνει, η αποκομιδή να ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός και λιώσουν τα χιόνια, καθώς, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας. Για το θέμα της αποκομιδής πάντως η απόφαση θα ληφθεί μετά και την εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass