ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Περιμένουν πολλά από τη νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2015 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:18

Για τις πρωτοβουλίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με στόχο η νέα κυβέρνηση να καταργήσει το σύνολο των διατάξεων του Ν. 4254 /2014 και την επαναφορά νέων κανόνων και νομοθετικών ρυθμίσεων λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων-φαρμακείων, ενημέρωσε χθες τους Λαρισαίους φαρμακοποιούς ο πρόεδρός τους Γιάννης Μακρυγιάννης, ως γ.γ. του ΠΦΣ.

Τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον κλάδο των φαρμακείων η πολιτική και οι ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, συζητήθηκαν χθες στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας. Η περίφημη Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που θεωρείται ότι «συντάχτηκε εκφράζοντας ισχυρά οικονομικά συμφέροντα Ελλήνων επιχειρηματιών της υγείας, αλλά και η επιμονή των εκπροσώπων του ΔΝΤ δεν είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Ο πολιτικός στόχος της απορρύθμισης και της κατάργησης των υποθετημένων προστατευτικών Νόμων με στόχο να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να απελευθερωθούν τα προστατευμένα επαγγέλματα οδήγησε σε παταγώδη αποτυχία. Τρία χρόνια ακραίας μνημονιακής πολιτικής έζησε ο κλάδος μας με την εφαρμογή νέων νόμων που βασικό στόχο είχαν την αποδόμηση του υπάρχοντος συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης και το άνοιγμα του δρόμου της λιανικής αγοράς φαρμάκων στις αλυσίδες των πολυεθνικών τραστ».

*Παράλληλα στη χθεσινή συνέλευση συζητήθηκε η λειτουργία διανεμητικού λογαριασμού μετά από σχετική πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass