Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ Κ. Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Να βάλουμε τα δυνατά μας στους τέσσερις επόμενους μήνες»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2015 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:18

Προσήλωση στην επιτυχία της κυβέρνησης μέσα στο επόμενο τετράμηνο, ώστε να προωθηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να προκύψουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για τον λαό, ζήτησε η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 11ωρης διάρκειας συνεδρίαση, μεγάλο μέρος της οποίας παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της Συμφωνίας που προέκυψε στο Eurogroup, υπήρξε ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα και για τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Από ορισμένους βουλευτές, ως γνωστόν, εκφράστηκαν και αντιρρήσεις, ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση.

Στην τοποθέτησή της η Η. Διώτη τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, το βάρος της διαπραγμάτευσης είναι πολύ μεγάλο. Σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις , κάτι χάνεις. Υπάρχουν αρνητικά ζητήματα στη Συμφωνία που επιτεύχθηκε, υπάρχουν όμως και πολλά οφέλη. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο ή για συνέχισή του.

Στη Συμφωνία περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το ζητούμενο είναι να βάλουμε τα δυνατά μας τους επόμενους τέσσερις μήνες ώστε να έχουμε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα στη διακυβέρνηση.

Μέσα σε τέσσερις μήνες πρέπει να προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πρόγραμμά μας. Πέρα από την ανθρωπιστική κρίση να υπερασπιστούμε και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πέραν της φοροδιαφυγής υπάρχει και η ανάγκη να πληρώσουν οι πλούσιοι. Πρέπει οπωσδήποτε να χτυπηθεί το ντόπιο κατεστημένο, υπάρχει αντίπαλος και μέσα στη χώρα.

Με τη διαπραγμάτευση προέκυψε ένα πρώτο ρήγμα, η υπόθεση της Ελλάδας κοινοποιήθηκε, αυτά που συζητούνταν σε κλειστά γραφεία αναδείχθηκαν σε θέμα παγκόσμιας συζήτησης.

Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση του κόμματος, τώρα που έχει να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο, που πρέπει να ενεργοποιηθεί βοηθώντας την κυβέρνηση.

Η κριτική θεωρώ ότι είναι παράγοντας προωθητικός. Όμως πρέπει να βγούμε και να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, το τι πραγματικά συμβαίνει».

                                                                                                                                    Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass