Ανασκόπηση 2016

Χρονιά σχεδιασμών και προετοιμασίας

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΕΡΓΑ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2016 15:10

Με τη μετάβαση από το παλαιό στο «νέο ΕΠΣΑ», με την έλευση δηλαδή του 2017 η δημοτική αρχή Λάρισας, φιλοδοξεί να υλοποιήσει έργα δεκάδων εκατ. ευρώ.

Με «εργαλεία» όπως χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή, μελέτες και σχέδια (ΒΑΑ, ΣΒΑΚ κ.α.) που συντάχθηκαν την προηγούμενη περίοδο και με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, τα Τομεακά Προγράμματα αλλά και τα αποθεματικά, ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει μικρότερα και μεγαλύτερα έργα υποδομής.

* Η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας χάθηκε, αλλά κατά τον Δήμο έμεινε ως παρακαταθήκη για την «πολιτιστική άνοιξη» ο φάκελος της διεκδίκησης. Η ανάδειξη του Α’ Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας και οι δύο μελέτες, με χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΛ αλλά και του «Διαζώματος», βάζουν τα θεμέλια για στοχευμένες πλέον διεκδικήσεις στη χρηματοδότηση. Με τη δημοτική αρχή να πιστώνεται την έγκριση 7 εκατ. ευρώ για την κατεδάφιση κτιρίων σε κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου.

Εφόσον δεν υπάρξουν «εμπόδια» στη σχετική διαδικασία, τότε η κατεδάφιση των κτιρίων και η διαμόρφωση του χώρου θα έχουν ως αποτέλεσμα να «ανασάνει» το Θέατρο. Στον τομέα του Πολιτισμού, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνεται σημαντικό χρηματικό ποσό για την αποπεράτωση του προσκηνίου Πολιτισμού, του Θεάτρου ΟΥΗΛ, που σήμερα παραμένει κτίριο - γιαπί.

Σημαντικό θεωρείται το έργο της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες, όπου διαδοχικά αντικαθίσταται το παλαιό δίκτυο ύδρευσης με ιδίους πόρους ενώ οι ασφαλτοστρώσεις που ακολουθούν, βελτιώνουν αισθητά την κατάσταση σε εγκαταλελειμμένους εδώ και χρόνια δρόμους.

* Το 2016 υπογράφθηκε η σύμβαση με το ΔΕΘ HELEXRO για τη διοργάνωση στη Λάρισα της «Agrothessaly», μιας Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγές αντιδημάρχων που συνοδεύθηκαν με αλλαγές του αντικειμένου ορισμένων αντιδημαρχιών προκειμένου να επισπευσθεί το σχεδιαζόμενο έργο.

Το κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζεται ήδη σε κατηγορίες συμπολιτών με τον κ. Καλογιάννη, παρουσιάζοντας τους νέους αντιδημάρχους, να δεσμεύεται για μείωση των δημοτικών τελών σε μία περίοδο που τα οικονομικά της Τ.Α., δια των κρατικών επιχορηγήσεων, μειώνονται διαρκώς.

* Για πρώτη φορά στα δημοτικά χρονικά, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Τάχος, παραπέμπει λόγω απουσιών τους δημοτικούς συμβούλους Αλ. Γεωργούλη και Ασπα Σουλούκου. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλοκάρει» η αναγνώριση του πτυχίου του Γεν. Γραμματέα Μάνθ. Σαρρή και η θέση παραμένει χηρεύουσα έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση, με τη δημοτική αρχή να χάνει έναν από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος της «Συμπαράταξης».

Η δημοτική αρχή δέχεται διαρκώς τα πυρά της αντιπολίτευσης με αφορμή θέματα καθημερινότητας του πολίτη με εξαίρεση τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, που επικεντρώνεται στην πολιτική αντιπαράθεση. Μιας αντιπολίτευσης στην οποία, αργά ή γρήγορα, θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Μπορεί οι εκλογές στους ΟΤΑ να απέχουν τρία χρόνια, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις όποιες διεργασίες ειδικά στον χώρο της κεντροδεξιάς όπου σήμερα παραμένουν τρεις οι δημοτικές παρατάξεις. Σημειώνεται πως η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου έχει δηλώσει ήδη ότι θα διεκδικήσει το αξίωμα στις επόμενες εκλογές...

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass