ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Από μένα για σένα»

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 13:15

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το Οδηγικό Πρόγραμμα: Η Πράξη είναι Θέση.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δράσης, με σύνθημα …από μένα για σένα… επέλεξε να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης, να επισκεφθούν την Εστία του Σ.Ε.Ο. (Βελή 8) και να έρθουν σε επαφή με το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στο παιχνίδι, τις βιωματικές εμπειρίες και τις βασικές αξίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη παιδιών και νέων. Επίσης, γνώρισαν και έπαιξαν με τα χειροποίητα ξύλινα «παιχνίδια του κόσμου» που είναι παραδοσιακά, από διάφορους πολιτισμούς.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), καθώς και εκπαιδευτικοί των σχολείων 1ο, 4ο, 30ο και των εκπαιδευτηρίων Ράπτου συνοδεύοντας τους μαθητές τους.

Για όλα τα στελέχη, τα μέλη του Τοπικού Τμήματος και την Ομάδα Συνεργασίας του Σ.Ε.Ο. που στήριξαν αυτό το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η επαφή με τα 250 παιδιά που φιλοξενήθηκαν, έπαιξαν και έλαβαν το μήνυμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της προσφοράς και του εθελοντισμού, ήταν μια δυνατή δημιουργική εμπειρία. «Ευχή για όλους είναι να προσπαθούν για το καλύτερο, να προχωράνε πάντοτε μπροστά, τολμηροί σε κάθε δυσκολία, αληθινοί, αισιόδοξοι, πρόθυμοι. Ο ερχομός του νέου χρόνου ας είναι η αφετηρία για νέους στόχους και δράσεις», αναφέρουν η πρόεδρος Ε. Δημόκα και η Έφορος Α. Χατζούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass