ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Αύριο η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

* Ανοιχτή πρόσκληση του δημάρχου σε φορείς για συμμετοχή

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αρχαιολόγων και υπηρεσιακών παραγόντων για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έγινε χθες στον Δήμο Λαρισαίων. Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη στοχεύοντας στην ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων από τους ειδικούς ενόψει και της αυριανής, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια συνεδρίαση για την οποία ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα της Λάρισας αφού, πέρα από την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου, από τη συζήτηση θα διαμορφωθεί παράλληλα το διεκδικητικό πλαίσιο της πόλης, έτσι ώστε αφενός να ολοκληρωθούν οι εργασίες, αφετέρου το Θέατρο να καταστεί επισκέψιμο.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης, επικεφαλής και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων (Ρένα Καραλαριώτου, Κων. Καλαμπαλίκης, Εκτ. Νασιώκας, Ντ. Διαμάντος και Μ. Νούσια από την ίδια παράταξη), ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Εργου Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Θαν. Τζιαφάλιας και το μέλος της Επιτροπής Δημ. Καραγκούνης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου και ο αρχαιολόγος της ίδιας Εφορείας Γ. Τουφεξής καθώς και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων Λίλη Γιοβρή.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Καλογιάννης ανέλυσε το σκεπτικό της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, Επιστημονική Επιτροπή και Εφορεία Αρχαιοτήτων κατέθεσαν τις απόψεις τους ενώ επικεφαλής των παρατάξεων αφού ενημερώθηκαν για τις θέσεις και των δυο πλευρών, επικεντρώθηκαν επίσης και στο θέμα του εξελισσόμενου έργου βιοκλιματικής ανάπλασης του Φρουρίου.

Με τους εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων να επισημαίνουν για μια ακόμη φορά ότι το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης στο Φρούριο δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, μελλοντικά, στην αρχαιολογική σκαπάνη στην περίπτωση που αποφασιστεί κάποιο άλλο έργο και εφόσον εξοικονομηθούν πόροι.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σημειώνεται πως εκτενής συζήτηση για το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου, θα γίνει στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα με μοναδικό θέμα «Συζήτηση - ενημέρωση για το Αρχαίο Θέατρο», συνεδρίαση για την οποία, όπως προαναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα της πόλης. Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν επίσης τόσο οι βουλευτές του νομού όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass