ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Μαλακά με τα... μαλάκια οι Λαρισαίοι

* Θράψαλα, καλαμάρια, μοσχιοί και μύδια είχαν την τιμητική τους σε ψαράδικα και λαϊκή

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:11

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Ν. Σιούμκας

Πόσο τα ’χεις τα χταπόδια; Πόσο τους μοσχούς; Τα καλαμάρια; Καλά, θα κάνω μια βόλτα και θα ξαναπεράσω.

Με έρευνα αγοράς, προσεγμένες κινήσεις και με διπλό έλεγχο στην τσέπη τους έκαναν χθες οι Λαρισαίοι τα απαιτούμενα ψώνια λόγω των ημερών στα ψαράδικα της πόλης αλλά και στη λαϊκή της Νεάπολης. Θράψαλα, καλαμάρια, μοσχιοί, μύδια, όστρακα, γαρίδες, καραβίδες και φυσικά ψάρια όλων των ειδών είχαν την τιμητική τους.

«Παρατηρούμε μια πτώση της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι» ανέφερε στην «Ε» ο κ. Βασίλης Μυλωνάς ιδιοκτήτης ψαράδικου στο κέντρο της Λάρισας και τόνισε πως οι ψαράδες γενικότερα δεν έφεραν τόση ποσότητα που έφερναν τα άλλα χρόνια αλλά φυσικά λιγότερη. Όσον αφορά τώρα στον μέσο πολίτη τον σκιαγράφησε πως ξόδεψε περίπου 15 ευρώ για τις αγορές του στο μαγαζί επισημαίνοντας ωστόσο πως υπήρχαν και αρκετοί που ξόδεψαν πολλά περισσότερα από τον μέσο όρο.

Λίγο πιο δίπλα ένας άλλος ιδιοκτήτης κεντρικού μαγαζιού είχε σχηματίσει πιο απογοητευτική εικόνα. «Το ποσοστό της πτώσης είναι τεράστιο. Άλλες χρονιές 12 το μεσημέρι είχαμε ξεπουλήσει και είχαμε φύγει. Τώρα κοίτα...», και μας δείχνει την πραμάτεια του να τη συντηρεί με τον τριμμένο πάγο.

Στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κυμάνθηκε η κίνηση στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, σύμφωνα με τον έμπορο κ. Μίλτο Ταυλαρίδη που τόνισε πως οι πελάτες προτίμησαν κυρίως καλαμάρια και γαρίδες με τις τιμές να ξεκινούν από 8 και να φτάνουν ως και τα 12 ευρώ περίπου. Όσον αφορά στα ψάρια αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν μπακαλιάρους και προσφυγάκια γι’ αυτές τις ημέρες.

* Ζητήσαμε όμως από τον κ. Μυλωνά να μας πει και μερικά «μυστικά» για τα συγκεκριμένα ψώνια των ημερών και δεν μας αρνήθηκε «Το χταπόδι και οι μοσχιοί θα πρέπει να είναι καλά χτυπημένα. Να είναι ανοιγμένα σαν γαρύφαλλο δηλαδή. Τα μύδια και οι γυαλιστερές να είναι κλειστά. Τα μύδια σε σακούλα να μην έχουν χάσει το νερό τους. Η γαρίδα να είναι κόκκινη και όχι μαύρη στο κεφάλι. Οι σουπιές να έχουν μελάνι». Αυτά. Μικρά αλλά σημαντικά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass