Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κατάργηση όλων των διοδίων, χωρίς εξαιρέσεις

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:08

«Η “Λαϊκή Συσπείρωση” παλεύει με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία για κατάργηση τώρα όλων των διοδίων, ενιαίο εθνικό, αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέας που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κ.λπ.), να πληρώσουν την κρίση οι πλουτοκράτες που τη δημιούργησαν. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο και να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων».

Αυτά αναφέρει, ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την οποία υπογράφει ο σύμβουλος Βαγγέλης Μπούτας, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διόδια, ενώ επικρίνονται τόσο η περιφερειακή αρχή, όσο και οι λοιπές παρατάξεις του σώματος.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» «ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο εισηγητής των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες, σε μια σύσκεψη μετά τα θανατηφόρα τροχαία (το καλοκαίρι) ζητούσε την κατάργηση των διοδίων μόνο του Μοσχοχωρίου. Οι άλλες παρατάξεις απέρριψαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με διάφορα προσχήματα όπως να υπάρχουν διόδια "έξω από την περιφέρεια, να μην υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, να υπάρχουν "κάποιες απαλλαγές". Η παράταξή μας λέει ξεκάθαρα ότι: Τα διόδια αποτελούν ένα ακόμη δώρο των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των διοδίων. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30–35 χρόνια), επιβάλλοντας δυσβάσταχτα χαράτσια στα διόδια. Η Ε.Ε στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass