Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ:

Καταβάλλουμε προσπάθειες να κρατηθεί λειτουργικός ο Δήμος

Δημοσίευση: 26 Νοε 2016 16:15

Την δική της τοποθέτηση στα θέματα που έχουν προκύψει κάνει σήμερα η δημοτική αρχή Τυρνάβου μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, η οποία ήταν άκαρπη σε ότι αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2017 και τη μη συζήτηση τελικά του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, και τη δημοσιοποίηση των απόψεων των παρατάξεων της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων συμβούλων, που ακολούθησε, χθες στην «Ε».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου τονίζεται αρχικά ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, από πολιτικό και υπαλληλικό προσωπικό, για να κρατηθεί όρθιος και λειτουργικός ο Δήμος και οι δομές του. Ο Δήμος, αναφέρεται, που «αφουγκράζεται και συμμερίζεται τα προβλήματα του κάθε πολίτη, προσπαθεί με ότι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονιακών επιδρομών, να δώσει λύσεις και στήριξη στα επίπεδα βιωσιμότητας των υποδομών και της οργάνωσης μιας συλλογικής ζωής».

Στην ανακοίνωση σημειώνονται επίσης ότι: «Με τα ελάχιστα ψήγματα αισιοδοξίας που μας έχουν απομείνει μετά από επτά χρόνια σκληρής και αδυσώπητης λιτότητας και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στενάζει, κάτω από τα δεινά της ανεργίας και της ανέχειας, καταβάλλεται μια προσπάθεια να επιβιώσουμε μέσα σε μια κοινωνία συγκροτημένη και να προγραμματίσουμε το μέλλον.

Η μόνη πιθανότητα να υπάρξει μια ισορροπία για να μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ανάκαμψη, εστιάζεται στην έναρξη ενός γόνιμου και αποτελεσματικού πολιτικού διαλόγου, που πρέπει πρωταρχικά να ξεκινήσει στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα στα προβλήματα και τις προσδοκίες της καθημερινής ζωής. Η αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να πάρει αποστάσεις και να απογαλακτιστεί από την κεντρική πολιτική σκηνή και τις στρεβλώσεις που προξένησε το πολιτικό σύστημα στην ελληνική κοινωνία.

Ας μη βιαστούμε να πούμε πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γιατί εδώ βρισκόμαστε σε περίοδο μακροχρόνιας και δομικής κρίσης. Από καιρό το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας κινείται σε μεγάλο βαθμό εκτός των ορίων κοινωνικής αντοχής, ακόμα και σήμερα κυριαρχούν οι ύβρεις, με χαρακτηριστικά μιας βίαιης και αυθαίρετα εκφρασμένης αντίδρασης.

Η υποταγή κατά συνέπεια των ζητημάτων λειτουργίας του Δήμου, της ανθρώπινης μας κοινότητας,σε αντιπαραθέσεις βίαιων και άγονων πολιτικών μονολόγων, επιφέρει περαιτέρω τραύματα στην αξιοπιστία της πολιτικής και τελικά στην ίδια την δημοκρατία.Γιατί οι εκβιαστικές στάσεις με στόχο την δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα του Δήμου, έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα τον διασυρμό της πολιτικής και την ηθική κατάπτωση των ίδιων των πολιτικών ιδεών».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Επίσης στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου γίνεται αναφορά και στη προχθεσινή συνεδρίαση τονίζοντας ότι: «Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντάξουμε τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου στην συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου. Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταψηφίζεται από την αντιπολίτευση καθώς και από τους ανανήψαντες πρώην συνοδοιπόρους, μέσα σε μια γενικευμένη αντίδραση, που υπαγορεύονταν από προαποφασισμένες πολιτικές σκοπιμότητες, σε κενό προτάσεων, απαξιώνοντας την εισήγηση, τις τεχνικές και χρηματοδοτικές προτάσεις, καθώς και τις σχεδιαζόμενες μελέτες. Η συζήτηση και η καταψήφιση ολοκληρώθηκε πέρα από κάθε λόγο ορθολογικού και πολιτικού σχεδιασμού.

Με αφορμή δε τις δηλώσεις των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου στην εφημερίδα και των ανεξάρτητων πλέον συμβούλων, οφείλουμε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για την παράταξη του κ. Ροντούλη, που είναι απούσα από όλα τα όργανα, τις επιτροπές, τις ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου και κινείται λάθρα εδώ και δύο χρόνια, δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο.

Με τακτική που είναι απότοκο νοσηρής αντίληψης για την πολιτική ζωή και το δημόσιο βίο, επιδιώκει να δηλητηριάσει ό,τι νέο, δημιουργικό και ζωντανό δημιουργείται στην τοπική κοινωνία. Ήταν αναμενόμενο πως δε θα άφηνε την ευκαιρία. Καιροσκοπικά επιχειρεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του Δήμου και να βάλει σε περιπέτειες τις υπηρεσίες του, όπως έκανε άλλωστε και στο παρελθόν ο κ. Ροντούλης την περίοδο 2004 – 2006, όταν όντας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου το μετέτρεψε σε αρένα όπου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του οργάνου.

Οι πολίτες του δήμου αναγνωρίζουν στον κ. Ροντούλη μια ασύμμετρη τακτική, ασύμμετρο – ακατανόητο λόγο συνέχεια της νοσηρής του πολιτικής διαδρομής που χρήζει ανάλογης φροντίδας.

Όσο για την Λαϊκή Συσπείρωση θα θέλαμε να τονίσουμε, πως είναι καιρός να εγκαταλείψουν την «θεολογική συνέπεια», να έρθουν στο παρόν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με όρους πολιτικής ευθύνης και όχι να ψηφίζουν ανάλογα με τη θέση τους ως ελάσσονα αντιπολίτευση, όπως κυνικά δήλωσε ο επικεφαλής κ. Χατζηκράχτης, πρέπει κάποτε να αναλάβουν την ευθύνη των λόγων τους.

Για τους πρώην συνοδοιπόρους μας θα ήταν τίμιο και απορρέει από την ηθική του φρονήματος τους, η υποχρέωσή απέναντι στους συνυποψήφιους της παράταξης αλλά και σε όσους μας ψήφισαν, να διατυπώσουν ευθέως τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκαν, εκφράζοντας την κριτική τους στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.

Θα ήταν χρήσιμο για όλους μας να μάθουμε τους λόγους, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους για το Δήμο, δεν μπορούν προς το παρόν να πείσουν κανένα όταν κρύβονται πίσω από τη γενικόλογη και χωρίς νόημα δήλωση, δεν ψηφίζω γιατί διαφωνώ πολιτικά. Όταν συμμετείχαμε στις εκλογές και ζητούσαμε την ψήφο των πολιτών γνωρίζαμε όλοι πολύ καλά σε ποιο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο θα λειτουργούσαμε ως δημοτική αρχή καθώς και το μέγεθος της ευθύνη που αναλαμβάναμε απέναντι στους συμπολίτες μας, αλλά και απέναντι στις ιδέες και το φρόνημα μας.

Γιατί υπάρχουν δύο τρόποι για να προσεγγίζεις την πολιτική. Είτε ζει κανείς «για» την πολιτική, είτε «από» την πολιτική. Η αντίθεση δεν είναι επ΄ουδενί αποκλειστική. Όποιος ζει «για» την πολιτική καθιστά την δραστηριότητα «περιεχόμενο της ζωής» του, έχοντας συνείδηση ότι οι πολιτικές του πράξεις αποκτούν νόημα όταν υπηρετούν ένα σκοπό.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass