ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Λ.

Προβληματισμός για τις κυβερνητικές εξαγγελίες

* Επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:02

Με θέμα «οι μετεκλογικές εξελίξεις, το διεκδικητικό πλαίσιο και ο προγραμματισμός δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας σύσκεψη των Δ.Σ. των Σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα που υπάγονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, με κεντρικό εισηγητή τον πρόεδρο του ΕΚΛ κ. Τάσο Τσιαπλέ. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός δράσης που προτείνει το ΠΑΜΕ στα συνδικάτα και την εργατική τάξη, οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές, με την ανάδειξη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Επισημάνθηκε ότι «η εργατική τάξη πρέπει να ανασυγκροτήσει τα συνδικάτα της και να οργανώσει την πάλη της, χωρίς αναμονή και αυταπάτες, για τα ταξικά της συμφέροντα και όχι στο όνομα τάχα του εθνικού συμφέροντος, να στοιχίζεται κάτω από ξένες σημαίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, όπως την καλούν σε πλατείες, η κυβέρνηση, καναλάρχες και αστοί».

Ο κ. Τσιαπλές τόνισε ότι έχουμε μια αλλαγή κυβέρνησης, όχι όμως και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής και επισήμανε ότι : “Η πραγματικότητα για τον λαό, είναι πολύ διαφορετική και θα φανεί καλύτερα, όσο κατακάθεται ο προπαγανδιστικός κουρνιαχτός. Οι πάνω από 25.000 άνεργοι του νομού και 1,5 εκ. πανελλαδικά, συνεχίζουν να είναι άνεργοι και το 86% να μην δικαιούται ούτε το επίδομα των 361 ευρώ. Οι απλήρωτοι των Σ-Μ Λάρισα, της ΕΑΣ, του Οινοπνεύματος, του «Σούκου», των εταιριών σκυροδέματος, του «Αρμού», του «Κυανού Σταυρού», του «Ανιμους», της «Αρωγής», άλλων επιχειρήσεων, παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση δεν μιλά για επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009, ούτε για κατάργηση των περισσότερων αντεργατικών νόμων. Έτσι η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι χωρίς ΚΣΣΕ, αμείβεται με ατομικές συμβάσεις, με μειωμένους μισθούς 25%-50% σε σχέση με το 2008, πάνω από το 1/3 των εργαζόμενων δουλεύει με εκ περιτροπής, με 4ωρα, με 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα, Βάουτσερ, με μπλοκάκι, ενοικιαζόμενοι, σε εργολάβους (καθαριότητα) με μισθούς 200-300 ευρώ.

Δεν θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο, τις μεγάλες περικοπές 30-40% που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Λέει ότι θα επαναφέρει 4.500 απολυμένους ή διαθέσιμους (σχολικούς φύλακες, καθηγητές, καθαρίστριες υπ. Οικονομικών), ενώ αυτοί είναι πάνω από 9.500 κι αυτό στα πλαίσια των 15.000 προσλήψεων, με την αναλογία 1 πρόσληψη για 4 αποχωρήσεις. Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, Κ.Υ, ασφαλιστικά ταμεία, παιδικούς σταθμούς, εκπαίδευση, ΟΤΑ, θα εξακολουθούν να υφίστανται, όπως και οι εργαζόμενοι, με 2μηνα, 5μηνα, μπλοκάκια…”.

Δ. Βάλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass