Τύρναβος: «Λίφτιγκ» σε επικίνδυνο κτίριο

*Το κόστος των εργασιών θα χρεωθεί στους ιδιοκτήτες

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2015 20:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:57

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)

Μια σημαντική  πρωτοβουλία πήρε  ο Δήμος Τυρνάβου και η αρμόδια υπηρεσίας Τεχνικών Έργων,  στην προσπάθειά της να  προστατεύσει τους διερχόμενους  πολίτες  από ένα  ιστορικό  κτίριο στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

 Το τελευταίο διάστημα   στο συγκριμένο κτίριο διαπιστώθηκαν  ρωγμές σε τμήματα της στέγης και πτώση τμημάτων από την κεραμοσκεπή η οποία  είναι σε άθλια κατάσταση.

Μετά τη σχετική απόφαση ο προϊστάμενος της  υπηρεσίας Δόμησης Τυρνάβου εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία περί επικινδύνων οικοδομών προέβη στην εξής δεσμευτική  απόφαση:

 

 

«Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, πρόκειται για το ιστορικό κτίριο  που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, οικοδομικό τετράγωνο 109 Β επί της συμβολής των οδών Ανεξαρτησίας και Κ. Λουλέ εντός Αναθεωρημένου Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλης Τυρνάβου– ΦΕΚ 1175 Δ’/11.11.’94 το οποίο έχει οριστικά χαρακτηριστεί «Επικίνδυνο από άποψη Στατικής και Δομικής'»  με σχετικές «Εκθέσεις Επικινδύνου οικοδομής».

Σε συνέχεια των παραπάνω στοιχείων, η υπηρεσία  προέβη σε νεότερη αυτοψία επί της οικοδομής και διαπιστώθηκε ότι:

- Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία - ενέργεια για την αποκατάσταση των βλαβών του κτιρίου απ' τους ιδιοκτήτες (παρόλο που έχουν επανειλημμένα ενημερωθεί).

- Οι κίνδυνοι που περιγράφονται στις σχετικές εκθέσεις επικινδύνου δεν έχουν αρθεί και εξακολουθούν να υφίστανται.

Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία των διερχόμενων πολιτών (πιθανή ανεξέλεγκτη πτώση αποσαθρωμένων υλικών, κεραμιδιών κλπ.)

Αποφασίστηκε η αναγκαστική εν μέρει, άρση του κινδύνου με την άμεση εφαρμογή προσωρινών μέτρων ασφαλείας επί των προσόψεων του κτιρίου (σε όλο το πραγματοποιούμενο ύψος) και καταλαμβάνοντας τμήμα των εγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων (τμήμα της οδού Κ. Λουλέ και τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας)

Η υλοποίηση των προσωρινών μέτρων ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε με την αφαίρεση των προστεγασμάτων στις όψεις του κτιρίου επί των κοινόχρηστων οδών και την εγκατάσταση προστατευτικών ικριωμάτων (με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία των καταστημάτων) που θα φέρουν λινάτσες και δίχτυ προστασίας ενώ παράλληλα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την εγκατάσταση θα οριστεί ως επιβλέπων αρμόδιος μηχανικός της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών και  Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου.

Οι δαπάνες για τις  συγκεκριμένες εργασίες καθώς και το κόστος για το χρονικό διάστημα παραμονής των εγκαταστάσεων, προκαταβάλλονται απ' το Δήμο Τυρνάβου και εν συνεχεία καταλογίζονται κατ' αναλογία στους ιδιοκτήτες».

Η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες αρχές, στους ιδιοκτήτες, τους μισθωτές και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου.

Στη συνέχεια η τεχνική υπηρεσία, ως όφειλε, προχώρησε στην ανέγερση των ικριωμάτων με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο και με επιβλέποντα, υπάλληλο πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass