ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Μπαράκ Ομπάμα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 10:05

 Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην άφιξη του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα στη Λάρισα.

Ειδικότερα, στις 6 το απόγευμα, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, πρόκειται να συγκεντρωθούν εκπρόσωποι φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Λάρισας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, ενώ την ίδια ώρα καλούν σε μαζική συμμετοχή, σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς της ευρύτερης Αριστεράς.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πικετοφορία ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα διοργανώνουν φορείς της Λάρισας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, στις 6 σήμερα το απόγευμα μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λάρισας, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940 – 1949.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Γραμματείας Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, Δήμητρα Παπαστεργίου, στόχος της σημερινής πικετοφορίας είναι «να καταδικάσουμε την επίσκεψη – πρόκληση του Μπ. Ομπάμα στη χώρα δύο μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη και σχεδιάζονται, να καταγγείλουμε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Η κα Παπαστεργίου τόνισε επίσης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ότι «η επίσκεψη Ομπάμα διόλου τυχαία δεν είναι μιας και λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που πέρα από την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστές όπου γης ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους και η ελληνική εμπλοκή στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι βαθύτατη με ότι αυτό σημαίνει για το λαό μας που πληρώνει το μάρμαρο.

Πάλη για την ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά».

Οι ίδιοι φορείς κάλεσαν επίσης χθες τους πολίτες στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και μαζικές οργανώσεις για την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 6 μ.μ. την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας καταδικάζει εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του «την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να απαγορεύσει τις λαϊκές διαδηλώσεις, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου των ΗΠΑ, κύριου εκπροσώπου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έρχεται για το καλό του λαού και όλων των λαών της περιοχής μας, αλλά για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στην περιοχή, την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτά. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για τον Ελληνικό λαό, όπως και για τους άλλους λαούς της περιοχής».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

«Μια νέα μεγάλη πρόκληση για το λαό και τη νεολαία αποτελεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, στις 15 Νοέμβρη και η προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές. Πρόκληση που αφορά τόσο το ουσιαστικό περιεχόμενο της επίσκεψης όσο και την επιλογή του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για την πραγματοποίησή της». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Λάρισας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, καλώντας σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

«Σε μια περίοδο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που σφαγιάζονται οι λαοί σε μια σειρά χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που οδηγούνται στη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση, που Η.Π.Α. και Ε.Ε. ηγούνται αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η επίσκεψη γίνεται διπλά προκλητική. Γιατί ταυτόχρονα στηρίζει την αντι-μεταναστευτική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και εμμένει τόσο αυτοτελώς όσο και μέσω ΔΝΤ στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε.,ΔΝΤ και κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι ο Ομπάμα έρχεται για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των αμερικάνικων επιχειρήσεων και τραπεζών, που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, θα συνεχίσουν την πολιτική της σφαγής ολόκληρων λαών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων».

Στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας, η οποία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών».

Στην Κεντρική Πλατεία καλούν τους Λαρισαίους με κοινή τους ανακοίνωση οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Συνεργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι «ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος». Η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έρχεται ως επιθεωρητής για να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Δεν ξεχνάμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και πιέζει για την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μνημονίων».

Στην ίδια συγκέντρωση καλεί και η Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλοντας «το κλίμα τρομοκρατίας και τρομολαγνείας που έχουν επιβάλει τα κέντρα εξουσίας του συστήματος ενόψει της επίσκεψης στη χώρα του εκπρόσωπου των φονιάδων αμερικάνων ιμπεριαλιστών απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944, Αθανάσιος Ριζάκης, καλεί τους Λαρισαίους να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στις 10.30 σήμερα το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass