ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κέντρο Κοινότητας και Στήριξης Ρομά

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 10:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συζήτηση και απόφαση πάνω σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας τέθηκε και πάρθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, η οποία καλούσε τον Δήμο Τυρνάβου να υποβάλει πρόταση για την επιχορήγηση έργου (πράξης) με την ονομασία «Κέντρα Κοινότητας, με παράρτημα Ρομά».

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Τυρνάβου οι πολίτες του Δήμου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και είναι σημαντικό η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα και εργαλεία.

Με μόνιμο πληθυσμό 24.601 κατοίκους οι ωφελούμενοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες είναι 580, κατατάσσοντας τον Δήμο στην τρίτη θέση από τους περιφερειακούς Δήμους. Επίσης έχει ενταγμένους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ 1.050 συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 4,3% του πληθυσμού. Ο Δήμος αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης όλων των συμπολιτών. Για τον λόγο αυτό η δημοτική αρχή Τυρνάβου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα και να δημιουργήσει όσες δομές μπορεί ώστε να καλυφθούν οι τωρινές και μελλοντικές ανάγκες των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά στη λειτουργία δομής ή δομών για χρονικό διάστημα τριών χρόνων και τη στελέχωση των δομών αυτών με δύο άτομα για το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου και τέσσερα άτομα για το παράρτημα Ρομά.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους Δήμους στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Συγκεκριμένα, ωφελούμενοι είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, καθώς και ομάδες πληθυσμού όπως ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Με βάση τα παραπάνω η δημοτική αρχή Τυρνάβου εισηγήθηκε τη σύνταξη των σχετικών προτάσεων και την υποβολή τους και πιστεύει πως όλες οι παρατάξεις θα συμφωνούσαν στην υλοποίηση της πρότασης.

«ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ»

Για τη στάση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα κύκλοι της δημοτικής Αρχής Τυρνάβου σημειώνουν: «Όμως από τη στάση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και του κ. Αλ. Χατζηκρανιώτη που ψήφισαν κατά της πρότασης, χωρίς ιδιαίτερο και σοβαρό λόγο, προκύπτει ένα ζήτημα. Αν για θέματα τόσο σοβαρά που άπτονται την κοινωνική πολιτική του Δήμου και αφορούν στη δημιουργία δομών εξυπηρέτησης του πολίτη, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο άμεση προτεραιότητα έχουν τέτοιες πράξεις, τότε ας ξαναδούν τις επιλογές τους σε ενεστώτα χρόνο και όχι με θολή μεταφυσική προσέγγιση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass