ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Αλλάζει ο κεντρικός αγωγός νερού στη Θεοφράστου

* Την κατανόηση των συμπολιτών ζητά η ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2016 12:14
Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του παλαιού αγωγού της ΔΕΥΑΛ στη Θεοφράστου Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του παλαιού αγωγού της ΔΕΥΑΛ στη Θεοφράστου

Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να εξοπλισθούν οι περίοικοι της οδού Θεοφράστου, καθώς ένα «πολύ δύσκολο», όπως χαρακτηρίζεται τεχνικά, έργο της ΔΕΥΑΛ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού, «έργο που κρίθηκε αναγκαίο» όπως διευκρινίζει στην «Ε» η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ Αννα Ζαχίδου «με αφορμή και τις συνεχείς βλάβες που εκδηλώνονται είτε από θραύσεις είτε από διαρροές λόγω της παλαιότητας του αγωγού».

Ο σημερινός αγωγός από χαλυβδοσωλήνα θα αντικατασταθεί από αγωγό με σύγχρονα υλικά αλλά το έργο χαρακτηρίζεται από τη ΔΕΥΑΛ «πολύ δύσκολο» τεχνικά καθώς η οδός Θεοφράστου «είναι γεμάτη από δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας».

Το δίκτυο που πρόκειται να αντικατασταθεί, αφορά στο τμήμα της Θεοφράστου από το ύψος της αερογέφυρας έως την οδό Κηφισού, πριν δηλαδή τη διασταύρωση της Παιωνίου. Παρά το μικρό μήκος του έργου (μόλις 1.400 μέτρα), όπως διευκρινίζεται από τη ΔΕΥΑΛ, η αντικατάσταση του δικτύου «πρέπει να γίνει σταδιακά».

Έτσι για κάθε τμήμα του αγωγού που αφαιρείται θα τοποθετείται ο νέος αγωγός, θα ακολουθεί ο έλεγχος στεγανότητας, ο καθαρισμός και η χλωρίωση γι’ αυτό και το έργο στο σύνολό του θα ολοκληρωθεί περίπου σε πέντε μήνες.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του έργου, που εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει αντικατασταθεί το δίκτυο μόνο στα πρώτα 400 μέτρα του δρόμου.

Η ασφαλτόστρωση τώρα στα τμήματα του έργου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ από τη ΔΕΥΑΛ επισημαίνεται ότι «θα ληφθούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της όχλησης των συμπολιτών» ζητώντας επίσης την κατανόησή τους.

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν στην «Ε» ότι μετέφεραν στη ΔΕΥΑΛ τον προβληματισμό τους καθώς το τελευταίο διάστημα «το πόσιμο νερό δεν ήταν καθαρό» για να διαπιστώσουν τώρα «τον σκουριασμένο αγωγό». Με αφορμή τέλος την εξέλιξη των έργων, περίοικοι, επίσης, ζητούν από τη ΔΕΥΑΛ «καλύτερη επίβλεψη», προτείνοντας για παράδειγμα τον καθαρισμό του δρόμου προκειμένου να περιορισθεί η ταλαιπωρία τους.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass