ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ 74 ΗΜΕΡΕΣ

Την ημέρα με ρεύμα, το βράδυ με ντίζελ

* Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εταιρείας για τη γέφυρα του ΠΑΘΕ στον Ευαγγελισμό

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:27

Για συνολικό διάστημα 74 ημερών, που θα είναι «σπασμένες» σε χρόνο τεσσάρων μηνών, θα γίνονται με ντιζελοκίνητους συρμούς και αποκλειστικά βραδινές ώρες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των επιβατών, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στη γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Και αυτό, για να κατασκευαστεί η μεγάλη οδική γέφυρα στον Ευαγγελισμό, του ΠΑΘΕ. Την είδηση, για της σχετική συμφωνία υπουργείου και εμπλεκόμενων δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα ypodomes.gr και αναφέρει τα εξής:

«Σε εφαρμογή τέθηκε η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών (της προηγούμενης κυβέρνησης), της παραχωρησιούχου εταιρείας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την διευθέτηση του ζητήματος της εμπλοκής του σιδηρόδρομου με τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο στο τμήμα των Ευαγγελισμός-Σκοτίνα που περιλαμβάνει τις μεγάλες σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα στα έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com λίγες μέρες πριν τις εκλογές (στις 19.1.2015) αποφασίστηκε η αποζημίωση 2.987.898 ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη χρήση πετρελαιοκίνητων τρένων αντί για τα ηλεκτροκίνητα που κινούνται στην περιοχή. Από αυτά τα 1.493.949,00 ευρώ θα δοθούν εντός 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΕΥΔΕ/ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΓΑΙΑΟΣΕ και πριν την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών η αποζημίωση έχει υπολογισθεί σε 40.377 ευρώ/ημέρα. Συνολικά θα χρειαστούν 74 ημέρες που ως σύνολο θα έχει το ποσό των 2.987.898 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό (ακόμα 1.493.949 ευρώ) θα δοθεί 45 ημέρες από την επαναφορά της ηλεκτροκίνησης και το πέρας των εργασιών. Ωστόσο το ποσό θα οριστικοποιηθεί απολογιστικά μετά το πέρας των εργασιών καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει σε διάστημα ενός μήνα να εισηγηθεί στην ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ το συνολικό κόστος της αποζημίωσης.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com οι 74 ημέρες δεν θα είναι συνεχόμενες αλλά «σπασμένες» σε διάστημα 4 μηνών. Θα πραγματοποιηθεί εναλλάξ ξήλωμα της ηλεκτροκίνησης και επανατοποθέτηση τους προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητες γέφυρες πάνω από τις γραμμές. Αυτό σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιτάσσει τη χρήση ντιζελοκίνητων συρμών. Τα σημεία που υπάρχει η συνάντηση τρένου-δρόμου είναι στην περιοχή του Ευαγγελισμού, στο σημείο που θα κουμπώσει ο υπάρχων αυτοκινητόδρομος με τον υπό κατασκευή δρόμο και στη Ραψάνη. Όλες οι διακοπές δρομολογίων θα γίνονται αποκλειστικά βραδινές ώρες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι συγκεκριμένες εμπλοκές με τον σιδηρόδρομο είναι γνωστές από την επανεκκίνηση των εργασιών και χωρίς την εκτέλεση τους, δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα. Η ολοκλήρωση των έργων τοποθετείται στο τέλος του έτους.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass