ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:07

Του Γιώργου Ρούστα

Συνεχίζεται το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε το βράδυ των εκλογών στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λάρισα, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και τη συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα χαρούμενο ήταν το κλίμα στο γραφείο του βουλευτή -πλέον- Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Λάρισας και ο οποίος δεν προλάβαινε να δέχεται συγχαρητήρια από φίλους και συνεργάτες.

Οι πανηγυρισμοί στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να ήταν συγκρατημένοι, ωστόσο στο παρασκήνιο η εικόνα της δικαίωσης και της ικανοποίησης ξεχείλιζε στα πρόσωπα των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκόποι που τους είχαν εκτός Βουλής και απογοητεύτηκαν όσοι στο παρασκήνιο διέδιδαν τα περί χαμένης ψήφου».

Αναφορικά με τα εκλογικά ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλία, το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στη Μαγνησία με 5,27%, ακολούθησε ο νομός Λάρισας με 4,27% και γύρω στο 3% κινήθηκαν οι νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων. Να σημειωθεί ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν έβγαλαν τελικά 2 έδρες στη Θεσσαλία, καθώς η πρώην βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη έμεινε εκτός. Σε επίπεδο νομού οι ΑΝ.ΕΛ. σημείωσαν ικανοποιητική απόδοση στους Δήμους Κιλελέρ (4,98%) και Λάρισας (4,93%) για να ακολουθήσουν με σειρά ψήφων οι Δήμοι Τεμπών (3,88%), Αγιάς (3,81%), Φαρσάλων (3,74%), Ετεροδημότες (3,55%), Ελασσόνας (3,12%) και Τυρνάβου (3,04%).

Στη μάχη της σταυροδοσίας οι Βασ. Κόκκαλης και Γ. Ακριβούλης έδωσαν σκληρή μάχη, με τον Λαρισαίο δικηγόρο να εκλέγεται βουλευτής με διαφορά περίπου 500 ψήφων, ενώ η ενωτική συνολική προσπάθεια των υποψηφίων φαίνεται από τις μικρές διαφορές που υπάρχουν στους σταυρούς. Πολύ καλή παρουσία (γύρω στους 1100 σταυρούς) σημείωσαν οι πρωτοεμφανιζόμενες Πολύζου, Γερογιάννη. Ο Βασ. Κόκκαλης πρώτευσε στους Δήμους Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Αγιάς, ενώ ο Γ. Ακριβούλης έκοψε πρώτος το νήμα στους Δήμους Κιλελέρ, Τεμπών και Ετεροδημοτών, ενώ στην Ελασσόνα τρίτη ήταν η Μαρία Λόλα.

Στις τάξεις της Σ.Ε. του κόμματος επικρατεί ικανοποίηση, καθώς η παρουσία του Βασ. Κόκκαλη στη Βουλή αναμένεται να είναι καταλυτική για την προώθηση θεμάτων και προβλημάτων του νομού, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν την οργανωτική δομή του κόμματος στη Λάρισα.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ

Στο μεταξύ με δήλωσή του ο νέος βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους στο νομό Λάρισας εκλέγοντάς με στη Βουλή κι όλους αυτούς που εμπιστεύτηκαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Η ψήφος τους είναι σημαντική και πρέπει να αισθάνονται περήφανοι, καθώς μέσα σε ένα κλίμα φοβίας και τρόμου, επέλεξαν την ελπίδα και την ανεξαρτησία, δίνοντας ταυτόχρονα και μια ηχηρή απάντηση στους δημοσκόπους και στα παιχνίδια τους. Σήμερα χαιρόμαστε για τη νίκη μας, αλλά από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά, ώστε το προεκλογικό μας σύνθημα «να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων» να γίνει γρήγορα πράξη. Σε αυτόν τον εθνικό αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι η ώρα της ευθύνης για την πατρίδα που όλοι θέλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου και όλους τους εθελοντές που συστρατεύθηκαν από την πρώτη στιγμή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για τον ωραίο, ενωτικό και έντιμο αγώνα που δώσαμε και να τους διαβεβαιώσουμε πως έτσι θα πορευθούμε και στη συνέχεια.

Όπως απέφυγα προεκλογικά τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις, έτσι θα πράξω και τώρα. Το μόνο που υπόσχομαι είναι ότι θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα, πατριωτικά, με ζήλο και προσηλωμένος στο εθνικό συμφέρον. Και φυσικά πρωταρχικός μου στόχος είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νομού Λάρισας, της Θεσσαλίας και των συμπολιτών μου. Άλλωστε πολύ σύντομα θα βρεθώ κοντά τους, στις πόλεις και τα χώρια για να ιεραρχήσουμε μαζί τις βασικές προτεραιότητες της νέας εποχής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass