Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με φθαρμένα ελαστικά το 90% των οχημάτων

* Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των εκδηλώσεων για το περιβάλλον και το αυτοκίνητο

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2016 11:57

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι τρεις επαγγελματικοί σύλλογοι του κλάδου αυτοκινήτων του ν. Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η επέτειος της οποίας γιορτάστηκε χθες.

Επαγγελματίες, μέλη των Ιδιοκτητών Συνεργείων, των Ηλεκτρολόγων και της Ένωσης Φανοποιών και Βαφέων ν. Λάρισας έδωσαν σε εκατοντάδες Λαρισαίους πολίτες τη δυνατότητα, να ενημερωθούν για τη σωστή συντήρηση των αυτοκινήτων τους, να καταγράψουν προβλήματα του οχήματός τους και γενικά να διαμορφώσουν νοοτροπία ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή τα μέλη των σωματείων με τις εκδηλώσεις αυτές, που έγιναν για πρώτη φορά φέτος και η επιτυχία των οποίων τους δίνει το ερέθισμα να τις καταστήσουν ετήσιες, παγίωσαν τη συνεργασία και τις σχέσεις τους και ενημερώθηκαν σε ειδική εκδήλωση για θέματα του κλάδου με κυρίαρχο τη σωστή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων των συνεργείων.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., σε 300 περίπου ΙΧ αυτοκίνητα, έγινε δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε καυσαέρια, φώτα, ελαστικά και σύστημα διεύθυνσης, καταγράφηκαν σε ειδικό έντυπο τα σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης και διανεμήθηκε μεγάλος αριθμός εντύπου υλικού για τους κανόνες σωστής και ασφαλούς οδήγησης.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως το 90% των οχημάτων που ελέγχθηκαν είχε πρόβλημα με τα ελαστικά (φθαρμένα ή ληγμένα), ενώ ελάχιστα ήταν αυτά που είχαν "θέμα" με καυσαέρια, φώτα και σύστημα διεύθυνσης.

Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, με χορηγό και την εφημερίδα «Ελευθερία» συμμετείχε και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν βιωματικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό με προσομοιωτή οδικών ατυχημάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass