ΣΕ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ» ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΒΟΡΡΑ- ΝΟΤΟΥ

Περιφερειακός σταθμός «πιλότος» των ΚΤΕΛ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:51

«Πιλότος» για την επαρχιακή Ελλάδα, στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών. Αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Λάρισας και τη γεωγραφική της θέση. «Ελαφρύνει» την πόλη από κυκλοφοριακό φόρτο, μεγάλων οχημάτων. Μειώνει τον χρόνο της διαδρομής όλων των υπεραστικών ΚΤΕΛ που χρησιμοποιούν τη Λάρισα, ως σταθμό, με το μπες- βγες στον αστικό ιστό της. Τέλος, μεταξύ Αθήνας- Θεσσαλονίκης και γενικά βόρειας και νότιας Ελλάδας, δημιουργείται ένας στρατηγικός σταθμός ανταπόκρισης, των υπεραστικών επιβατικών συγκοινωνιών.

Όλα αυτά ισχύουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Βασίλη Μανδηλά, για τον νέο και πρωτοποριακό, σε έκταση και διευκολύνσεις, «Περιφερειακό Σταθμό Υπεραστικών ΚΤΕΛ», που άρχισε να λειτουργεί σε πλεονεκτικό σημείο της Λάρισας, στο 7ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, δίπλα από τον κόμβο Πλατυκάμπου του ΠΑΘΕ. Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει άλλος παρόμοιος. Ο σταθμός άρχισε να λειτουργεί από την Πέμπτη, σε συνεργασία με την επιχείρηση εστιατορίων «Νιαβής», σε μια τεράστια έκταση άνω των 10 στρεμμάτων και με στεγασμένο χώρο άνω των 1000 τετραγωνικών. Στη θέση αυτή λειτουργούσε παλιότερα μεγάλο εκπτωτικό κατάστημα.

ΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Στον σταθμό λειτουργούν εκδοτήρια εισιτηρίων και αποθήκη δεμάτων μόνο για τους προορισμούς των ΚΤΕΛ: Αιτωλοακαρνανίας, Έβρου, Ηρακλείου- Λασιθίου, Καβάλας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Χανίων- Ρεθύμνου. Από την 1η Φεβρουαρίου θα έλθουν άλλα 5- 6 Υπεραστικά ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Β. Μανδηλά. Επίσης, υπάρχουν μεγάλοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών, με εστιατόρια , καφέ, μίνι αγορά και μεγάλος χώρος στάθμευσης λεωφορείων, ταξί και ΙΧ. Δεν θα εξυπηρετούνται επιβάτες και δέματα για Αθήνα- Θεσσαλονίκη, που θα χρησιμοποιούν κανονικά τον κεντρικό σταθμό Λάρισας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην οδό Ολύμπου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-571.600.

Όπως υπογράμμισε στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Β. Μανδηλάς, ο νέος σταθμός ήταν απόφαση της ομοσπονδίας των υπεραστικών, στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει και ο ίδιος, σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη για σταθμό διερχόμενων ΚΤΕΛ από τη Λάρισα. Επιλύθηκε έτσι ένα βασικό πρόβλημα, για τους διερχόμενους επιβάτες (π. χ. Κοζάνη για Κόρινθο κλπ.), που δεν είχαν σημείο ανταπόκρισης.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ο σταθμός θα εξυπηρετείται με τακτικά δρομολόγια της Αστικής γραμμής Νο 2 του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, η οποία έχει ως αφετηρία την Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το κανονικό εισιτήριο είναι 1, 50 ευρώ και το φοιτητικό- μαθητικό 0, 75 ευρώ.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass