Η «ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ» ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ

«Ας έρθει ο Καμμένος να μας κλειδώσει»…

*Εκεί που ο Τσίπρας θυμίζει «λύκο», και η Ραχήλ Μακρή χάνει από την… Νόνη Δούνια

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:49

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

«Άκου λέει να μας κλειδώσουν για να μην πάμε να ψηφίσουμε. Εμείς δεν φοβηθήκαμε τον πόλεμο θα φοβηθούμε την κρίση;».

Βγάζει την τραγιάσκα του και τη χτυπάει στο γόνατο «Ας έρθει ο Καμμένος να με κλειδώσει» δαγκώνει τη γροθιά του επιδεικτικά.

Και αν η Βουλή θα σχηματιστεί σε λίγες ημέρες, η άλλη, η… μικρή της Λάρισας που σχηματίζεται καθημερινά στην κεντρική πλατεία είναι γεμάτη εύστοχες ατάκες και αυθόρμητες αντιδράσεις.

Μερικές απ΄ αυτές λοιπόν αποφασίσαμε να... ψαρέψουμε όχι με μορφή δηλώσεων αλλά κρυφακούγοντας από διπλανά παγκάκια. Υποκλοπή του δρόμου…

«Ρε ξυπνάτε ο Τσίπρας τι είναι; Ο Ανδρέας Παναδρέου χωρίς γραβάτα. Μέχρι και ίδια φωνή έχουν. Δεν βλέπεις πώς κουνάει το χέρι του. Τον λύκο εγώ τον καταλαβαίνω» η παρέα δεν πείθεται όμως και τον αποκαλεί κουμουνιστή. «Τα ίδια σας έλεγα και το ’81 και δεν μ’ ακούγατε. Λύκος καψαλός και θα μας ξαναφάει».

Κάπου εκεί και ο ευρωπαϊστής: «Τώρα που φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα κολλήσουμε; Τι έμειναν κάνας χρόνος και μετά βγαίνουμε από την κρίση. Άντε και δεν πάθαμε και τίποτα» άμεσος ο αντίλογος. Έξαλλος σηκώνεται από το παγκάκι κάποιος: «Μιλάς εσύ γιατί δεν σε βάλαν χέρι στη σύνταξη όπως τη δική μου. Άκου δεν πάθαμε και τίποτα. Ρε, να φύγουν. ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και να είναι καλύτερα θα είναι απ’ αυτούς. Τους χορτάσαμε». Οι περισσότεροι της μεγάλης παρέας ανεβοκατεβάζουν τα κεφάλια. Το μετράμε για συντριπτικό «ναι» με απόκλιση 1-2%. Δύσκολα ανατρέπεται…

Στην πλατεία μεγάλος και ο αριθμός των αλβανόφωνων. Ούτε «Χρυσή Αυγή», ούτε ΛΑΟΣ θα ψηφίσουν. Σίγουρο αυτό. Κάτι λένε για το κοινωνικό μέρισμα. Δεν μπορούμε να ακούσουμε καθαρά. Τα λένε μισά – μισά. Μοιρασμένα και τα «σπόρια» σ΄ αυτούς.

«Η Ραχήλ θα κόψει νόμισμα» διαβάζει ένας φωναχτά από την εφημερίδα για να ανοίξει νέο θέμα συζήτησης. «Α, εμένα η Γκερέκου μ’ αρέσει» απαντά ο άλλος και δίνει στροφή 180 μοιρών στη κουβέντα. Ένας κοτσονάτος φαίνεται και πιο ενημερωμένος: «Να πια είναι η καλύτερη» και δείχνει με το δάχτυλο στη διπλανή σελίδα. Η Δούνια. Μοντέλο, κατεβαίνει στον Πειραιά. Αχ…»

Γίνεται όμως να μην έχουμε και λίγη θρησκεία στην κουβέντα. Πρώτο θέμα η αγιοποίηση του Γέροντα Παίσιου. «Τα είχε πει όλα για την κρίση. Εμείς δεν τον ακούγαμε όμως» λέει ο πιο ευσεβής βάζοντας το δάχτυλο στο... μυαλό του κλείνοντας και το δεξί του μάτι.

Άιντε και μεσημέριασε. Ένα τσιπουράκι για τους πιο μερακλήδες και σπίτι.

Εκλογές είναι αυτές και θα περάσουν…

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass