ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ

Οι Αγανακτισμένοι βγαίνουν και πάλι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 1:21

 

«Ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου», έχει ανακηρυχθεί η προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου, σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης του Global Debout.

Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε στη Γαλλία με τις λεγόμενες Ολονυκτίες Αγώνα (Νuit Debout) και το οποίο καλεί τους πολίτες σε κινητοποιήσεις σε όλα τα αστικά κέντρα της υφηλίου εκείνη την ημέρα.

Έτσι, μέσω των κοινωνικών δικτύων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται την Κυριακή σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με επίκεντρο αυτή στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Λάρισα, το αντίστοιχο ραντεβού έχει δοθεί στις 7 το απόγευμα εκείνης της μέρας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, «η Ελλάδα στενάζει από το βάρος του τρίτου μνημονίου, με νέα, εξαιρετικά επώδυνα μέτρα που τσακίζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους.

Η Γαλλία βρίσκεται μέσα στη δίνη μαζικών εργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που καταργούν δικαιώματα και απορρυθμίζουν την εργασία.

Παντού οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.

Ο ελληνικός λαός, που συνέβαλε πρωταγωνιστικά στο διεθνές κίνημα των Αγανακτισμένων τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να γεμίσει και πάλι τις πλατείες της οργής.

Να ενώσει τον δικό του αγώνα - που πρέπει να κλιμακωθεί τώρα, ενάντια στο νόμο - έκτρωμα που μειώνει συντάξεις και ανοίγει ένα νέο κύκλο υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων- με την παγκόσμια κινητοποίηση.

Η ΛΑΕ καλεί σε νέα πανστρατιά, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα ανατροπής και απαίτησης να σταματήσει άμεσα η καταστροφική πολιτική που έχει μαυρίσει τη ζωή του λαού.

Καλεί πρώτα από όλους τη νεολαία, από την οποία κλέβουν το μέλλον και την ωθούν στη μετανάστευση, να γεμίσει με την ορμή και την μαχητικότητά της τις πλατείες. Να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ενός νέου, ριζοσπαστικού, ελπιδοφόρου και ακηδεμόνευτου κοινωνικού κινήματος.

Καλεί τους άνεργους, που ωθούνται στο περιθώριο και στον κοινωνικό αποκλεισμό, να αντιδράσουν.

Καλεί τους εργαζόμενους, που έχουν δεχτεί συντριπτικά χτυπήματα στο εισόδημα, στην εργασία, στα δικαιώματά τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους,

Καλεί τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που συνθλίβονται και εξωθούνται στην έξοδο από το επάγγελμά τους, να βγουν πάλι στον δρόμο.

Καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να κινητοποιηθούν απέναντι σε μια πολιτική που μειώνει το εισόδημά τους και αυξάνει το κόστος παραγωγής.

Στις 15 Μαΐου, ο κόσμος της εργασίας, του πνεύματος και του πολιτισμού, πρέπει να πλημμυρίσει τις πλατείες στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης που πραγματοποιείται με το σύνθημα ΑΡΚΕΤΑ!».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass