ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Αποψίλωση… τώρα, στον Δήμο Λάρισας

*Έγιναν ήδη τα 60 στρεμ. σε 12 σημεία της πόλης– Από αύριο παίρνουν σειρά και τα χωριά *Δ. Αράπκουλε: «Οι περισσότεροι θα το καταλάβουν μετά το Πάσχα»*Ν. Καλτσάς προς ιδιοκτήτες οικοπέδων: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2016 0:11

 

Του Κώστα Γκιάστα

Πεντακόσια περίπου στρέμματα σε όλο τον Δήμο Λάρισας πρόκειται να αποψιλωθούν συνολικά, με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλείας στη διέλευση των οχημάτων στα σταυροδρόμια και σε δρόμους συχνής κυκλοφορίας, αλλά και για την ασφάλεια των κατοικιών που βρίσκονται στις περιφερειακές περιοχές της πόλης και τα χωριά. Το έργο, που είναι της δημοτικής αρχής, το έχει αναλάβει ένας εργολάβος και ήδη ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού από την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι και χθες μάλιστα ολοκληρώθηκαν περί τα 60 στρέμματα σε 12 σημεία της πόλης και από σήμερα το έργο θα συνεχιστεί και στα χωριά που ανήκουν στον Δήμο Λάρισας. Χθες μάλιστα σε συνάντηση που είχαν εργολάβος και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, έγινε η επιλογή των σημείων στα οποία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ενόψει του Πάσχα.

Στόχος της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τον εργολάβο είναι να καθαριστούν όλα τα χωριά για τις γιορτές, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να γίνεται ο καθαρισμός μέσα στη Λάρισα. Οι εργασίες θα έχουν συνολική διάρκεια δύο μηνών και δεν σχετίζονται φυσικά με αυτές των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που συνεχίζονται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και έχουν αντικείμενο σε χώρους πρασίνου όπως πλατείες, πάρκα, δενδροστοιχίες κ.α.

Τα 12 σημεία που έχουν αποψιλωθεί μέχρι στιγμής στη Λάρισα είναι τα εξής: Οδός Εχεκρατίδα με επέκταση μέχρι τον Άγιο Θωμά, οδός Ιωαννίνων –περιφερειακή και είσοδος Λάρισας, Gaea και χώρος στρατοπέδου, οδός Μουσών Νεάπολη, ένα κομμάτι από τα ΤΕΙ ως την οδό Φαρσάλων, από Cosmos έως Praktriker, γέφυρα στρατοπέδου Μεζούρλου, οδός Καρδίτσης από τα φανάρια της οδού Παπανδρέου έως και τη στροφή για τα νέα κοιμητήρια, οδός Φαρσάλων από το Praktiker ως και το ξενοδοχείο «Imperial», πλαγιές του Αγίου Αχιλλίου, είσοδος Γιάννουλης από τη στροφή για Αμπελώνα έως και τη γέφυρα και τέλος ο κόμβος Συκουρίου.

*«Προσπαθούμε να υπάρχει όσο το δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες» τονίζει στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δέσποινα Αράπκουλε που σημειώνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να δείξει υπομονή και να μην περιμένει να δει μέσα σε μια νύχτα κομμένα όλα τα χόρτα.

«Τόσο η πόλη όσο και τα χωριά θα καθαριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο εργολάβος έχει μια εβδομάδα που δουλεύει και ίσως να μην το αντιλήφθηκαν πολλοί αυτό. Θα τον αντιληφθούν οι περισσότεροι από το Πάσχα και μετά. Σίγουρα όμως τα χωριά μας θα είναι όλα καθαρά μέσα στο Πάσχα».

Η κ. Αράπκουλε ωστόσο στάθηκε και στην αυξημένη εργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Πρασίνου υπογραμμίζοντας πως «παρά το γεγονός ότι μέχρι το 2010 το προσωπικό ήταν υπερδιπλάσιο από τα 23 άτομα που βρίσκονται πλέον καθημερινά έξω, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν τόσο για την πόλη όσο και για τα χωριά».

*Εν τω μεταξύ τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για τον καθαρισμό τους από χόρτα, ενόψει και της θερινής περιόδου, υπενθυμίζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Νίκος Καλτσάς.

Με δήλωσή του ο κ. Καλτσάς, αφού υπογραμμίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών, αναφέρεται και στις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, με τις οποίες μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι όσοι δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Αγαπητοί συνδημότες, ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, για λόγους ασφαλείας, προστασίας του περιβάλλοντος και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και τις πυροσβεστικές διατάξεις, για καθαρισμό των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων σας που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, από χόρτα, μπάζα-αδρανή υλικά και λοιπά απορρίμματα, καθώς επίσης και τη λήψη μέτρων για την ασφαλή φύλαξη-αποθήκευση καυσίμων και λοιπών εύφλεκτων υλικών».

Συνεχίζοντας ο κ. Καλτσάς τόνισε πως «Με δεδομένο ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς και τη δική μας συμβολή, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα αυτά, πιστεύουμε ακράδαντα στην άμεση ανταπόκρισή σας και το έμπρακτο ενδιαφέρον, έτσι ώστε οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που προβλέπονται από την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τις Υπηρεσίες μας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, να μην τύχουν εφαρμογής στο Δήμο μας» κατέληξε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass