ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Παρεμβάσεις υπέρ ανέργων θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενες»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2016 0:46

 

Στις εναντίον τους αιτιάσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας απαντούν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Μιχάλη Τζελέπη για τη στήριξη των ανέργων και συγκεκριμένα όσων έχασαν τη δουλειά τους από το κλείσιμο των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ, δεν έπρεπε να ενοχλούν, αλλά αντιθέτως να είναι καλοδεχούμενες από όσους θέλουν και νοιάζονται γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Σχετικά με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θέλουμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Με την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση τον Δεκέμβριο του 2015, μετά την πλήρωση των προϋποθέσεων (κήρυξη πτώχευσης κλπ), απαιτήσαμε και συμβάλαμε να γίνει πράξη η καταβολή στους άνεργους - απολυμένους των προβλεπόμενων τριών (3) μισθών λόγω αφερεγγυότητας της επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ Επιπλέον είχαμε ζητήσει να ενημερωθούμε για την τύχη της πρότασης ένταξης στο Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Με την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση στις 6/4/2016 στοχεύουμε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση, το οποίο έχει εγκριθεί για τους 557 απολυμένους της εταιρείας ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ, καθώς και τους 543 νέους ανέργους 30 ετών όπως προβλέπεται, με το συνολικό προϋπολογισμό των 10.8 εκ. ευρώ. Επιπλέον ζητούμε να μάθουμε ποιος θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πότε θα ξεκινήσει και πώς θα επιλεγούν οι 543 νέοι άνεργοι.

Με την ίδια κοινοβουλευτική παρέμβαση στις 6/4/2016 ζητούμε να προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ ιδιαίτερα αν καθυστερήσει το πρόγραμμα του ταμείου παγκοσμιοποίησης. Το βοήθημα των 1.000 ευρώ πράγματι δεν μπορεί να δοθεί με μονομερή πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά μόνο μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών από τους νόμους μετά από συλλογικό αίτημα των ανέργων, πρώην εργαζομένων στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία αποφασίζει και γνωμοδοτεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προωθεί το αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια για τη στήριξη των ανέργων – απολυμένων από τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΒΕΕ ας το πράξουν χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass