ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΘΕΒ

Δρόμοι συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:51

 

Τον πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα μας Κριστόφ Σαντιπί, υποδέχθηκαν, χθες το πρωί, στο δημαρχείο της Λάρισας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας για την ιστορία της Λάρισας, αλλά και τη δυναμική της περιοχής, ακόμα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει εδώ και χρόνια η χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το προσφυγικό με τον δήμαρχο Λαρισαίων να τονίζει ότι απαιτείται να εφαρμοστεί η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κρίση ο κ. Καλογιάννης μίλησε με θετικά λόγια για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία υπέρ των ελληνικών θέσεων. Ωστόσο, ο δήμαρχος τόνισε με έμφαση πως «οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη τιμωρία»

Από την πλευρά του ο κ. Σαντιπί αφού αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις Γαλλίας και Ελλάδας, επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία της επίσκεψης του προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο και τις διμερείς συμφωνίες που υπεγράφησαν για τη συνεργασία των δυο χωρών σε οικονομικό αλλά και σε πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Γαλλία για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Σαντιπί δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Λάρισα και τον δυναμισμό της και επισήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γαλλία, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη μακρόχρονη παρουσία του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα και στον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο επικεφαλής οικονομικής αποστολής Ολιβιέ Ντοβερί και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΘΕΒ

Στο μεταξύ επιχειρηματική συνάντηση με την παρουσία του πρέσβη Κριστόφ Σαντιπί και του διευθυντή της Οικονομικής Αποστολής Business France στην Ελλάδα Πιέρ Λινό, διοργάνωσε χθες ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα στα γραφεία του συνδέσμου, η διοίκηση και τα μέλη του ΣΘΕΒ συζήτησαν με τους εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, ανοίγοντας δρόμους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρόεδρος κ. Νταβέλης ενημέρωσε τον Γάλλο πρέσβη για τον ΣΘΕΘ, τη δυναμική και τους στόχους του και ζήτησε να υπάρχει στενή συνεργασία για την προώθηση θεσσαλικών προϊόντων και υπηρεσιών στη γαλλική αγορά.

Η Business France να σημειώσουμε αποτελείται από μία διεθνή ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών και προσφέρει τη συνδρομή της στα αναπτυξιακά σχέδια των γαλλικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πριν τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Business France επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις, μέλη του ΣΘΕΒ προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντιπί στο Γαλλικό Ινστιτούτο έγιναν και τα αποκαλυπτήρια έργου- προσφοράς της οικογένειας Ξηρομερίτη και του εικαστικού Αντώνη Καρακωνσταντάκη στο Ινστιτούτο.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Υποδοχές», το σύμβολο της ιατρικής κοσμεί τον ισόγειο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε κοκτέιλ και ξενάγηση του κ. Σαντιπί στη φωτογραφική έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass