«ΠΑΓΩΣΕ» ΧΘΕΣ Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΥΣ -10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Η πιο κρύα μέρα του χειμώνα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2015 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:36

Η πιο κρύα μέρα του φετινού χειμώνα, ήταν η χθεσινή για την πόλη της Λάρισας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τις πρωινές ώρες, τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή ήταν η ελάχιστη θερμοκρασία που παρατηρήθηκε και την ένιωσαν πολύ περισσότερο όσοι βρίσκονταν έξω από τα σπίτια τους στις 6 μέχρι και τις 7 το πρωί, η οποία βέβαια και συνεχίστηκε με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες, που ο υδράργυρος με δυσκολία άρχισε να αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου, για να φτάσει μέχρι και 5 το ανώτερο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα, «ο Ιανουάριος είναι πάντα ο πιο ψυχρός μήνας για τη Λάρισα. Οι πρόσφατες αρνητικές θερμοκρασίες, δεν είναι μεν κάτι σπάνιο για την πόλη, αναμένονται τις χειμωνιάτικες μέρες, για μια ηπειρωτική περιοχή όπως η Λάρισα, αλλά απ΄ την άλλη είναι κάτω από τις μέσες θερμοκρασίες που συνήθως εμφανίζονται σε αυτή τη συγκεκριμένη εποχή (1 βαθμό Κελσίου η ελάχιστη και μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη).

Για την ιστορία να πούμε, ότι η χειρότερη κρύα μέρα όλων των εποχών, για τη Λάρισα ήταν στις 15 Ιανουαρίου του 1968, με μείον 21,6 βαθμούς Κελσίου και στην πρόσφατη ιστορία της, μεγάλες αρνητικές θερμοκρασίες εμφανίστηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2001 με μείον 20,6 βαθμούς Κελσίου, στις 6 ως 9 Ιανουαρίου 2002 με μείον 9 βαθμούς και δύο διαδοχικές μέρες τον Ιανουάριο του 2012 (17 και 18-1) με μείον 9,2 βαθμούς Κελσίου».

Συνέχεια κρύου…

Ο κ. Σκριμιζέας, για τις υπόλοιπες μέρες, μας είπε ότι θα συνεχιστεί η ίδια γενική εικόνα, με τη θερμοκρασία να διατηρείται κάποιες ώρες, υπό του μηδενός επίπεδα και ειδικότερα: «Σήμερα Παρασκευή 7 βαθμούς η μέγιστη και μείον 8 η ελάχιστη, αύριο Σάββατο 11 βαθμούς η μέγιστη και μείον 3 η ελάχιστη και την Κυριακή 14 βαθμούς η μέγιστη και μείον 2 η ελάχιστη.

Το ίδιο κρύα θα είναι κι η ερχόμενη εβδομάδα. Στις κανονικές τιμές της εποχής θα …επανέλθει η Λάρισα τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass