ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, καταδίκασαν την παρουσία του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 0:05

Την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εξέφρασαν οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν χθες το βράδυ στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) Λάρισας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Παράλληλα, απαίτησαν την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που, όπως καταγγέλλουν, «δεν ήρθε για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, αλλά σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Τουρκία και τη Γερμανία, για να βάλει γερά πόδι στην επέμβαση στη Συρία και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, να επιβάλει συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, να προετοιμάσουν νέα επέμβαση στη Λιβύη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Οι παρευρεθέντες καταδίκασαν τις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής και άλλων δυνάμεων και απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τις άλλες χώρες που γειτονεύουν με τη χώρα μας να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας την άμεση ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε όποια χώρα θέλουν να πάνε.

Ζήτησαν τέλος ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων – μεταναστών και εξασφάλιση της σίτισής τους, των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής τους, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψής τους.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα χθες το πρωί, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου  επισκέφθηκε για πολλοστή φορά τους πρόσφυγες, στο πρώην εργοστάσιο της ΡΟΚΑ αυτή τη φορά, όπου μοίρασε βοήθεια σε είδη επισιτισμού, ρουχισμού, υπόδησης και υγιεινής, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Στη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης μίλησαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Ριζούλης, ενώ παρέστη μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass