ΜΠΑΡΑΖ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ήρθες πάλι τρελό καρναβάλι!

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 0:30

 

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκαν η Λάρισα, ο Τύρναβος, η Ελασσόνα αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία. Οι δρόμοι γεμίζουν χρώμα, μουσική, κέφι και διασκέδαση με μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα με κλόουν, εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών και φυσικά κορυφώνονται με τις μεγάλες παρελάσεις. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με έντονο παραδοσιακό χρώμα θα γιορταστούν και οι φετινές Αποκριές στην πόλη της Λάρισας. Η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις με τον Μορφωτικό Σύλλογο «Θετταλό», και την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Πλατεία Πυροβολικών, ώρες, 6 με 8:30 το απόγευμα, με δωρεάν χυμούς και κρασί, απαραίτητη προϋπόθεση οι μικροί μας φίλοι να είναι ντυμένοι καρναβαλιστές.

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (12 Μαρτίου) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Όπως πέρσι, τα μπουλούκια θα πορευτούν στο κέντρο της πόλης συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων.

Τα μπουλούκια ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία - γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, o Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής” από την Κέρκυρα.

Τα μπουλούκια, μέχρι να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία στη 1:30 το μεσημέρι, όπου θα ενωθούν με τον κόσμο και θα στηθεί μεγάλο γλέντι, θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις, σε πεζόδρομους και πλατείες, παρουσιάζοντας χορούς και δρώμενα της Αποκριάς (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι κ.λπ.).

Εξάλλου, νωρίτερα, από τις 11:30, και μέχρι να φτάσουν στο κέντρο τα μπουλούκια, την ατμόσφαιρα της γιορτής θα “ζεστάνει” το γνωστό σύνολο κρουστών από τη Θεσσαλονίκη “Paranaue” οι οποίοι θα διασταυρωθούν με καρναβαλιστές από τον Τύρναβο.

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Βασίλισσα του καρναβαλιού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φέτος θα είναι η «Κρέπα»! Αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου από τις 7:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κούμα μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο με τη σχολή «Art of dance» με σεφ το Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΕΑΣ Εκπαιδευτική.

Η γιορτή της κρέπας, στη Γαλλία ονομάζεται «Chandeleur» -ή παλαιότερα, «Chandeleuse» - γιορτάζεται σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί.

ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκίας ο Αγιος Βασίλειος Μάνδρας Λάρισας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι για όλους τους φίλους του την Παρασκευή 11 Μαρτίου μετά τι 10 μ.μ. στην καφετέρια Εκάβη στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας.

Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκίας "Ο Άγιος Βασίλειος" θα αναβιώσει την Κυριακή 13 Μαρτίου μετά από 20 χρόνια την τέλεση του καρναβαλίτικου γάμου.

Συμβαίνει την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής και ξεκινά από το μεσημέρι όταν οι άνδρες του χωριού μαζεύονται σε κάποιο σπίτι (το σπίτι του γαμπρού θα είναι το πρώην δημοτικό σχολείο της Μάνδρας) και ντύνουν το γαμπρό. Σε άλλη γειτονιά οι γυναίκες στολίζουν τη νύφη. Το ότι η νύφη είναι κι αυτή άνδρας και μάλιστα μουστακαλής, μάλλον οφείλεται στην πατριαρχική κοινωνία που απαγόρευε στις γυναίκες να‘χουν θέση στα δρώμενα της κοινότητας. Σ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου οι χωριάτες αισχρολογούν ακατάπαυστα, πειράζοντας οι μεν τους δε. Ο γαμπρός θα... ξυριστεί ενώ οι δύο συμπέθεροι θα έχουν έναν διασκεδαστικό διάλογο για το «ελάττωμα» της νύφης, όμως τελικά θα τα «συμφωνήσουν» και το γλέντι θα κορυφωθεί.

ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Πλούσιες εκδηλώσεις ετοιμάζουν οι φορείς της Τερψιθέας και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει. Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας και των φορέων και την υποστήριξη και χορηγία του Δήμου Λαρισαίων. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν σήμερα με το καθιερωμένο «τσίκνισμα» και θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου με μασκαράδες, Καμήλα, χορό και γλέντι με ορχήστρα, άφθονο κρασί και φυσικά φασολάδα και ποικιλία νηστίσιμων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Κυριακή 13 Μαρτίου

11 π.μ. Παιδική εκδήλωση-πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας. Επίδειξη τμημάτων Λεσχών και Συλλόγων.

* Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου

11 π.μ. Στην κάτω πλατεία προσφορά σαρακοστιανών, αναβίωση του εθίμου της καμήλας και λαϊκό γλέντι με χορευτικά.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν: Δημοτική κοινότητα -Μορφωτικός Σύλλογος-Αγροτικός Συνεταιρισμός, Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Σύλλογος Φίλων περιβάλλοντος «Η Δάφνη», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου- Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Διδασκόντων Δημ. Σχολείου-Νηπιαγωγείου

Αθλητικός Όμιλος «Μαχητής». Με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Δήμου Λαρισαίων.

ΣΤΟΝ ΚΡΑΝΝΩΝΑ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή στο δημοτικό σχολείο του χωριού, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ. Οι καλεσμένοι θα διασκεδάσουν με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό γύρω από τη μεγάλη φωτιά.

ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου: 8 μ.μ. Στο προαύλιο του σχολείου των Νέων Καρυών θα αναβιώσει το έθιμο του ανάμματος της φωτιάς. Το γλέντι θα συνοδεύει παραδοσιακή μουσική και πολύ κέφι.

Καθαρά Δευτέρα: Η καρδιά της Καθαράς Δευτέρας χτυπά και φέτος στις Νέες Καρυές. Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην πλατεία του χωριού για να γιορτάσουμε μαζί τα παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί, μουσική και χορό. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους Αγριόδημο Χρήστο (τραγούδι), Ανδρέου Μιχάλη (γκάιντα), Μποκόρο Δημήτρη (ακορντεόν), Μποκόρο Σπύρο (κλαρίνο), Σερίφη Γιάννη (κρουστά), Σκότη Δημήτρη (λαούτο) και Στάθη Δήμητρα (τραγούδι και φλογέρα).

Σε περίπτωση βροχής θα υπάρχει σκέπαστρο.

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες και μη «Η ΦΛΟΓΑ» πραγματοποιεί αποκριάτικο πάρτι στο καφέ «RAMONA» στη Γιάννουλη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους!

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

* Σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου:

– 4 μ.μ. Μπαλταφάν με το 4ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στο café Hangover,

– Live με τη Μαρία Λούκα και τον Κωστή Αβυσσινό στο Αναψυκτήριο.

– 11.30 μ.μ. οι sexy dancers στο café Εν Τυρνάβω.

– Γιορτή γυναίκας στο «ΓΙΑΦΚΑ live».

– Colombiano Party στο Block 10.

* Τετάρτη 9 Μαρτίου:

– 7 μ.μ. συνάντηση χορευτικών παραδοσιακών χορών στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου

– Το Groupie και το γυμναστήριο Active διοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά το πιο disco party των Αποκριών.

– Disco Night στο Block 10.

* Πέμπτη 10 Μαρτίου:

– 5 μ.μ. Masque Party από το Φροντιστήριο Αγγλικών Παν. Μίγα – Αγλ. Λουλέ στο café Hangover

– 6 μ.μ. Μπαρμπαριά στα Δένδρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων «Η ΑΡΓΙΣΣΑ»,

–6.30 μ.μ. Πάρτι μασκέ από τα εκπαιδευτικά κέντρα Σταυρούλα Δάσιου Πατσικα στο καφέ «Valentino».

– Μπαρμπαριά στο Αναψυκτήριο και live με τους Έλενα Γράβαλου, Δημήτρη Κατσαβάκη και Χρήστο Φουκαλά.

– 10 μ.μ. 90s party στο Καφέ «Τι;»

– 10.30 μ.μ. Μια ξεχωριστή βραδιά από την μπάντα του Αστέριου Μαλάκου και του Φάνη Νικόπουλου στο καφέ «Εν Τυρνάβω»

– Διαγωνισμός X-FACTOR στο καθιερωμένο καραόκε πάρτι του Cucci– Μουσική βραδιά στο café Αυλαία με τους Δημήτρη φωτίου (φωνή, κιθάρα), Βασίλη Μπάτσικα (μπουζούκι, φωνή) και Χαμπίπη Γιώργο (πλήκτρα).

– Το Groupie παρουσιάζει τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ. Το απόλυτο live των Αποκριών με τους μοναδικούς ΗΜΙΖ... που μετρούν 20 χρόνια επιτυχίες και το γιορτάζουν μαζί μας.

* Παρασκευή 11 Μαρτίου:

– Μπαλταφάν στους παιδικούς σταθμούς του Ο.Κ.Π.Δ.Τ.

– 3.30 μ.μ. πάρτι μασκέ από τα τα εκπαιδευτικά κέντρα Σταυρούλα Δάσιου Πατσικα στον Τύρναβο,

– 5.30 μ.μ. Μπαλταφάν με το 1ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στο fun park «ΤΟΥΜΠΑ»

– Πάρτι για τα παιδιά στην πλατεία Αμπελώνα από τη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα.

– 5 μ.μ. Μπαλταφάν για τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο Δένδρων, 5.00 μ.μ.

– 5 μ.μ. Μασκέ πάρτι από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ» Κική Εφραιμίδου-Μάικου και Κατερίνα Μπλάντα στο καφέ «Hangover»

–7 μ.μ. Φωτιά στην πλατεία Αργυροπουλίου

8 Σάββατο 12 Μαρτίου:

– 5.30 μ.μ. Μοντέρνος χορός και παντομίμα στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής από το βιβλιοπωλείο ΙΔΕΕΣ του κ. Τάσου Ψύρρα.

–8.30 μ.μ. Μασκέ πάρτι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων «Η ΑΡΓΙΣΣΑ» στο αναψυκτήριο Αργυρίου στα Δένδρα.

* Κυριακή 13 Μαρτίου:

–11 π.μ. Μπαλταφάν για τα παιδιά στην πλατεία Αργυροπουλίου

– 5.30 μ.μ.Το μουσικό σχήμα PARANAUE μας ξεσηκώνει στους δρόμους της κεντρικής παρέλασης, 5.30μμ.

– 6.30 μ.μ. η Μεγάλη Παρέλαση

–9.30 μ.μ. οι PARANAUE εμφανίζονται στην κεντρική εξέδρα στην πλατεία του Τυρνάβου, 9.30 μ.μ.... και το κέφι συνεχίζεται με την Μπάντα του Μύλου.

– Τα χάλκινα παίζουν στους δρόμους και στην πλατεία της πόλης μέχρι το πρωί!

* Καθαρή Δευτέρα:

–11 π.μ. Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία με τον Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Από το μεσημέρι και μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και πειράγματα της ημέρας.

– 10 π.μ.-12 μ. Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού στον Προφήτη Ηλία από τη Δ.Κ. Τυρνάβου.

– 1 μ.μ. Οι PARANAUE στην Πλατεία Αγοράς στον Τύρναβο σε ένα ρυθμικό και χορευτικό show.

– Ορχήστρα με χάλκινα περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης. Χορεύουμε σε παραδοσιακούς ρυθμούς και διασκεδάζουμε στο κλίμα της ημέρας.

– Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.

– Παραδοσιακά Κούλουμα – Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.

– Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβαντόβλαχων Αργυροπουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Αργυροπούλι.

**Να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις καφετέριες, μπαρ και μεζεδοπωλεία-εστιατόρια του Τυρνάβου διοργανώνονται εκδηλώσεις από σήμερα και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Έχοντας ως στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων και φυσικά με γνώμονα την ανάγκη του καθενός από μας να έρθει πιο κοντά στον άλλον, η δημοτική αρχή σχεδίασε ένα πρόγραμμα δράσεων που καλύπτει ολόκληρη την επαρχία, θέλοντας να προσφέρει ευχαρίστηση και διασκέδαση σε όλους. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Τρίτη 8 Μαρτίου

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΑΛΚΑΖΑΡ

7 μ.μ. «Άναμμα Φωτιάς» To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους.

* Τετάρτη 9 Μαρτίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (1ης Μεραρχίας και 28ης Οκτωβρίου)

7 μ.μ. «Άναμμα Φωτιάς» To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και με δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, για όλους.

* Πέμπτη 10 Μαρτίου

-ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΠΑΝΑΓ ΙΑ

«Άναμμα Φωτιάς» To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους

-ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ (Στεφανόβουνο)

«Άναμμα Φωτιάς» με παραδοσιακά εδέσματα άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους

-ΛΟΥΤΡΟ

«Άναμμα Φωτιάς» με παραδοσιακά εδέσματα άφθονο κρασί, δωρεάν για όλους

* Παρασκευή 11 Μαρτίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

7-11 μ.μ. Μεγάλη αποκριάτικη βραδιά με παραδοσιακή ορχήστρα που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Όπως γλεντούν οι Ελασσονίτες από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα.

-7 μ.μ. Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες Δομένικου, Ευαγγελισμού, Μεσοχωρίου, Δρυμού σε συνεργασία με τον Μορφωτικού Συλλόγου Δρυμού.

* Σάββατο 12 Μαρτίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ

12 μ. έως 4 μ.μ. «Παιδικό αποκριάτικο πάρτι» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

7 μ.μ. «To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Καλλιθέας, Μηλέας, Συκέας, Πραιτωρίου,Τσαπουρνιάς, Δολίχης, και Μεγ. Ελευθεροχωρίου (σε συνεργασία με τον Μορφ. Εκπ. Σύλλογο «ΟΡΦΕΥΣ»).

-ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗ

4 μ.μ. «Αποκρια στα Αραδοσίβια» Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα από διάφορες περιοχές

* Κυριακή 13 Μαρτίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

12 μ. έως 4 μ.μ. Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

«Διαγωνισμός Ζωγραφικής Χαρταετού» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

-7 μ.μ. Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Αζώρου, Βλαχογιαννίου, Γιαννωτών,Κρυόβρυσης, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς, Μαγούλας, Πυθίου, Φλάμπουρου, Αμπέλια Βερδικούσιας, Σαρανταπόρου Γεράνειας, Βαλανίδας, Κεφαλοβρύσου, Κοκκινόγης, Συκαμινέας και Λόφου και Ασπροχώματος με το κάψιμο του καρνάβαλου από τους μορφωτικούς συλλόγους.

* Καθαρή Δευτέρα

11.30 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας και στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων.

ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «O ΟΛΥΜΠΟΣ», και η Τοπική Κοινότητα Συκαμινέας από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 14 Μαρτίου έως και αργά το μεσημέρι, διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία της Σκαμνιάς, με προσφορά στους επισκέπτες της παραδοσιακής φασολάδας, με λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα πολύ κέφι και χορό.

ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Βελίκας και Σωτηρίτσας και την κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς, διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις στη θέση «Πλατανιά» της Βελίκας το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Το Σάββατο, στις 3 μ.μ., οι μικροί καρναβαλιστές θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ένα ευχάριστο παιχνίδι εξερεύνησης. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί.

Την Κυριακή, στις 11:30 π.μ., όσοι αγαπούν την περιπέτεια, θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για μεγάλους με έπαθλο 7μερη διανυκτέρευση στο «Garden House» στη Βελίκα. Στις 6 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχοληθούν στο Εργαστήρι Μάσκας και θα παίξουν με τον Παίγνιο Παραμυθά. Στη συνέχεια, το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Κωστούλη, με άφθονο κρασί, ψητά λουκάνικα, σουβλάκια, μπιφτέκια, πίτες, χαλβά. Θα ακολουθήσει άναμμα φωτιάς, κάψιμο του καρνάβαλου και βράβευση της καλύτερης παιδικής στολής

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιοκάμπου σε συνεργασία με την καφετέρια «old school» οργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 8 μ.μ. θα γίνει πάρτι μασκέ στο old school.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα στη παραλία, μπροστά από την καφετέρια θα γίνει διαγωνισμός για παιδιά με το παιχνίδι της χάσκας, ψυχαγωγία με κλόουν, κλήρωση με δώρα, άναμμα φωτιάς, κάψιμο καρνάβαλου και μπάρμπεκιου.

Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί θα γίνεται πέταγμα χαρταετού και προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων με τη συνοδεία παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δ. Τεμπών 12-13-14 Μαρτίου.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς σε ολα τα τοπικά διαμερίσματα.

Καθαρά Δευτέρα παρέλαση αρμάτων στο Συκούριο.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας και θα προσφέρεται δωρεάν ψητή σαρδέλα και κρασί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Κεντρική πλατεία του χωριού, θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου.

ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

* Πυργετός:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί και ζωντανή μουσική στην Πλατεία του χωριού.

* Ραψάνη:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

* Αιγάνη:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Κρανιά:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

* Κουλούρα –Μεσάγγαλα:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί .

* Παραπόταμος:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην πλατεία του χωριού.

* Ευαγγελισμός:

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στο προαύλιο του Δ. Σχολείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Συκούριο στις 8.30 μ.μ. θα γίνει το άναμμα μπουμπούνας, γαϊτανάκι, μουσική, χορός με άφθονο κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό μπουρανί και η φασολάδα, όπου οι λάτρεις των εδεσμάτων θα μπορέσουν να τα απολαύσουν στη πλατεία Ρήγα Φεραίου (πάνω πλατεία). Παράλληλα την ίδια ώρα μικροί και μεγάλοι θα συναγωνίζονται στο πέταγμα του χαρταετού στη λίμνη (Μπάρα) στη θέση κληματαριά . Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την παρέλαση των αρμάτων. Με το τέλος της παρέλασης στη πλατεία θέμιδος (κάτω πλατεία παζάρι) θα υπάρχει μουσική για να ξεφαντώσουν μικροί και μεγάλοι.

* Καλοχώρι:

* Κυριακή 13 Μαρτίου

–5 μ.μ. Παρέλαση αρμάτων

– 8 μ.μ. άναμμα μπουμπούνας με ζωντανή δημοτική ορχήστρα κρασί και εδέσματα

- 9 μ.μ. πάρτι μασκέ στο El Chapo

Και φυσικά ατελείωτο κρασί και χορός!!!!

Καθαρά Δευτέρα από νωρίς το πρωί φασολάδα, μπουρανί, γαϊτανάκι

και πολλές εκπλήξεις!!!

* Πουρνάρι:

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναριού διοργανώνει το απόγευμα της Κυριακής αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού σεργιάνισμα της αρκούδας, άναμμα μπουμπούνας και άφθονο κρασί, στη συνέχεια γλέντι στην ταβέρνα «τα πλατάνια» με δημοτική ορχήστρα.

Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

* Σπηλιά:

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί στην Πλατεία του χωριού.

* Όσσα:

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα γίνει το άναμμα μπουμπούνας.

Καθαρά Δευτέρα

Από τον Μορφωτικό Σύλλογο Όσσας φασολάδα και μπουρανί με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί.

* Χειμάδι:

Το Σάββατο 12 Μαρτίου αποκριάτικο πάρτι για μικρούς στο πολιτιστικό κέντρο Χειμαδίου.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το άναμμα μπουμπούνας με δωρεάν κρασί και σουβλάκια.

Καθαρά Δευτέρα φασολάδα με διάφορα εδέσματα και δωρεάν κρασί, πέταγμα του χαρταετού. Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass